Livrăm personal și gratuit în București și Ilfov
Comanda minima 20 ron

office@profructta.ro (+4) 0727 555 444

Întrebări frecvente

Cum știm să alegem un suc din fructe 100% natural?

Pentru a produce sucurile naturale premium Profructta, am ales presarea la rece a fructelor: cea mai sigură metodă de extracție a sucului natural din fructe. Presele hidraulice acționează asupra fructelor, pentru a se putea obţine cât mai multe dintre vitaminele şi mineralele corespunzătoare fiecărui fruct. De asemenea, presarea la rece a fructelor ne permite să nu avem fluctuaţii de temperatură, care ne-ar împiedica să protejăm calitatea nutritivă a ingredientelor unui suc natural sănătos.

Astfel, în urma presării la rece, sucul rezultat oferă organismului sănătate, calitate nutritivă şi energie vitală în mod natural.

Cum știm să alegem un suc din fructe 100% natural?

Sucurile 100% naturale conţin doar fructe care provin direct din natură și au crescut în ritmul ei. Acestea nu se obțin în urma unor procese de producție dăunătoare pentru calitatea nutritivă a fructelor, nesănătoase pentru organism sau metode artificiale de îmbunătăţire şi conservare (zahăr adăugat, apă, conservanți, coloranți, arome sintetice). Astfel de sucuri pot fi recunoscute ușor, după aspectul de lichid omogen, culoarea, gustul și beneficiile specifice fiecărui fruct.

Ce înseamnă un suc ecologic din fructe, 100% natural?

Un suc ecologic 100% natural înseamnă un suc obținut printr-un proces tehnologic durabil şi cu impact redus de mediu (amprenta de carbon redusă) al lanțului ,,fruct-procesare-reziduu-comercializare’’, produsul trebuind să conțină în ambalajul său doar suc din fructe.

Care este provenienţa materiei prime din sucurile Profructta? Sucurile Profructta respectă standardele de calitate?

Locul din care ne achiziționăm fructele și oamenii care îl cunosc în detaliu sunt principalele aspecte la care ne gândim atunci când vrem să obţinem fiecare sortiment de suc natural premium. Fructele românești din sucurile convenţionale Profructta nu sunt cultivate intensiv, provin doar din livezi răzleţe, de la fermieri din localităţile învecinate zonei Câmpulung Muscel, oameni care le cresc și culeg cu deosebită grijă.

În gama ECO Profructta ajung fructe de pădure din flora spontană, culese manual şi atent selecţionate, potrivit normelor din agricultura ecologică. Materia primă pentru sortimentele de limonadă și portocală este obținută de la furnizori externi, din Murcia (Spania). Indiferent de sortimentul pe care ne dorim să îl producem, furnizorii noștri sunt persoane de încredere, de la care achiziţionăm anual, pentru a ne asigura întotdeauna de calitatea materiei prime pe care o procurăm.

Sucurile Profructta conţin zahăr? Dar apă?

Sucurile Profructta conţin zaharuri prezente în mod natural în fructe.

Doar gama de limonadă naturală premium Profructta conţine apă filtrată și sirop de agave ecologic - cu un indice glicemic mult mai scăzut decât al zahărului- ingrediente care o fac sigură pentru consum.

Cum folosim corect produsele Profructta?

Înaintea desigilării produsului, recomandăm a se agita bine şi servi rece.

După desigilare, sucurile Profructta se recomandă a se păstra la rece şi a se consuma în termen de 5 zile. Pentru depozitare, se recomandă a se păstra la loc uscat şi răcoros.

De ce Profructta nu produce sucuri reconstituite din concentrat?

În procesul de fabricare nu apelăm la deshidratarea şi condensarea materiei prime, operaţiuni în urma cărora să rezulte sucul concentrat. Pentru diluarea concentraţiei şi, ulterior, a sucului reconstituit, nici producătorul, nici consumatorul Profructta nu este nevoit să utilizeze apă. Apa, aromele şi conservanţii care transformă sucul reconstituit din concentrat într-o alegere mai puţin sănătoasă nu se regăsesc în niciunul dintre sucurile pe care le producem.

Presarea la rece a fructelor, pasteurizarea de scurtă durată şi îmbutelierea la sticlă din sticlă ne ajută să păstrăm conţinutul natural de vitamine şi minerale al fiecărui suc natural premium Profructta.

Cât suc natural Profructta este recomandat să consumăm pentru a avea o alimentaţie sănătoasă?

Pentru o alimentaţie sănătoasă este recomandabil să avem cam 4-5 porţii de fructe pe zi, dintre acestea fiind posibil să avem 1 porţie înlocuită de sucul din fructe. Sucurile Profructta sunt sucuri naturale, fără zahăr adăugat, obţinute prin presare la rece şi pasteurizare, cu un conţinut ridicat de vitamine şi minerale. Acestea sunt argumente care pledează în favoarea sucurilor Profructta. Totuşi, nu este indicat să se depăşească doza zilnică recomandată, de 150 mL - 220 mL.

Sunt sucurile Profructta potrivite în alimentaţia persoanelor cu diabet?

Trebuie subliniat, de la bun început, că utilizarea sucurilor naturale de către persoanele aflate în această situație generează argumente științifice pro și contra. Unele culpabilizează consumul de sucuri de fructe pentru dezvoltarea rezistenţei la insulină sau pentru evoluţia diabetului de tip D, în timp ce altele susţin că sucurile din fructe, prin conţinutul lor de polifenoli, pot influenţa pozitiv scăderea indicelui glicemic. Pentru a fi siguri de acest beneficiu, scăderea indicelui glicemic, oricând este de preferat utilizarea fructelor ca atare (afine, mure, zmeură, portocale, struguri, mere, pere etc) şi nu a sucurilor din fructe (afine, mure, zmeură, portocale, struguri, mere, pere etc). Asemenea particularităţi modulează răspunsul în funcţie de categoriile de sucuri Profructta. Din perspectiva scăderii indicelui glicemic, sucurile din fructe de pădure (afine, zmeură, mure, amestec din de fructe de pădure etc.) sunt o alegere potrivită și pentru persoanele cu diabet.

Sucurile din mere sunt parţial acceptabile pentru a se consuma de către persoanele cu diabet, pe când sucul din pere este de evitat în acest caz. De asemenea, recomandăm să nu se depășească doza de 150 -220 mL pe zi şi, pe cât posibil, să nu intre în consumul zilnic, regulat, al persoanelor diabetice niciun tip de suc din fructe, oricare ar fi provenienţa. Consumul de două, maximum trei ori pe săptamână, este acceptabil.

Consumul sucurilor Profructta este potrivit pentru copii?

Subliniem că nimic nu este mai sănătos decât fructul ca atare, orice procesare conducând la modificări de profil de compoziţie, dar sucurile Profructta pot fi utilizate fără probleme în alimentaţia copiilor. Nu au zahăr adăugat, au conţinut mare de vitamine şi indice caloric foarte bun. Însă nici în cazul copiilor nu este indicat să se depăşească 150 mL /zi, iar sucurile trebuie să fie consumate potrivit vârstei și nevoilor din alimentația fiecărui copil.

Există contraindicaţii legate de consumul sucurilor naturale Profructta?

Până la această dată, nu am identificat nimic din compoziția sucurilor naturale Profructta care ar putea intra la categoria contraindicații, dar vă rugăm să consumați produsele Profructta ținând cont de starea sănătății dumneavoastră, nevoile din alimentația individuală și recomandările făcute de medicul specialist.

Sucurile Profructta conţin sedimente. Reprezintă acestea un risc pentru sănătate?

Sucurile Profructta nu sunt obţinute din concentrat. Sunt sucuri naturale 100%. Sedimentele conţin multe pectine şi taninuri, care nu reprezintă un risc pentru sănătate. Reiterăm că, până la această dată, nu am identificat compuşi care sunt în mod clar asociați cu efecte negative asupra sănătății.

Procesul de pasteurizare afectează sucul rezultat?

Sucul Profructta este pasteurizat timp de câteva secunde, la o temperatură controlată, de 82 de grade Celsius. În felul acesta, reuşim să protejăm conţinutul natural de vitamine și minerale, eliminând microflora patogenă şi microorganismele. Durata scurtă a pasteurizării ne ajută să păstrăm cât mai multe dintre beneficii nutriționale, menţinând sucul natural în condiţiile potrivite pentru un astfel de produs, justificând inclusiv termenul de valabilitate al produselor: 12 luni.

De ce sucurile naturale Profructta reprezintă o alternativă sănătoasă pentru consumatori?

În fiecare sortiment de suc Profructta ajung fructe de cea mai bună calitate, pentru a obţine sucul natural şi sănătos pe care ni-l dorim.

Sortăm, spălăm, tocăm şi presăm la rece fructele urmărind să protejăm gustul natural şi calitatea nutritivă a sucului rezultat. Apoi, trecerea sucului printr-un pasteurizator, timp de câteva secunde, la temperatura de 82 de grade Celsius, împiedică distrugerea vitaminelor şi mineralelor pe care le conţin fructele în mod natural.

Îmbutelierea la sticlă din sticlă ne ajută să păstrăm structura naturală a sucului presat la rece, materialul asigurând cea mai bună protecţie a conţinutului natural de vitamine şi minerale din sucurile Profructta.

Din ce motive îmbuteliem sucurile Profructta la sticlă din sticlă?

Am decis să îmbuteliem sucurile Profructta la sticlă din sticlă, întrucât acest material nu permite pătrunderea în recipient a elementelor nedorite din mediul extern, fiind capabil să protejeze calitatea nutritivă, gustul autentic şi conţinutul natural de vitamine şi minerale, prezent în fiecare sortiment de suc natural premium.