Livrăm personal și gratuit în București și Ilfov
Comanda minimă 100 lei

office@profructta.ro (+4) 0748 555 444

Întrebări frecvente

De ce sortimentele Profructta sunt obținute prin presare la rece?

Pentru a produce fiecare sortiment Profructta, doar la standarde premium, am ales presarea la rece a fructelor: cea mai sigură metodă de extracție a sucului natural din fructe.

Presele hidraulice acționează asupra fructelor, pentru a se putea obţine cât mai multe dintre vitaminele şi mineralele corespunzătoare fiecărui fruct. De asemenea, presarea la rece a fructelor ne permite să nu avem fluctuaţii de temperatură, care ne-ar împiedica să protejăm calitatea nutritivă a ingredientelor unui suc natural sănătos.
Astfel, în urma presării la rece, sucul rezultat oferă organismului sănătate, calitate nutritivă şi energie vitală în mod natural.

Ce fel de produse găsim la Profructta?

De la început, vă asigurăm că orice produs Profructta pe care îl alegeți este 100% natural, sigur și sănătos: obținut doar din fructe care au crescut în ritmul firesc al naturii.

Sucurile convenționale, din fructe românești, păstrează intactă savoarea roadelor din livezi răzlețe.

Limonadele și oranjadele conțin, în primul rând, suc natural din fructe, fiind completate de apa filtrată și zahăr (în cantitățile precizate pe verso-ul ambalajului).

Sucurile din citrice sunt obținute asemenea oricărui produs Profructta: prin presarea la rece a fructelor, pasteurizarea sucului rezultat, obținându-se un sortiment 100% natural.Cum știm să alegem un suc din fructe 100% natural?

Deoarece sunt 100% naturale, produsele Profructta se obțin doar din fructe care provin direct din natură și au crescut în ritmul ei. Niciun produs pe care îl găsiți în portofoliul nostru nu este rezultatul unor procese dăunătoare pentru calitatea nutritivă a sucului natural din fructe (conservanți, coloranți, arome sintetice, aditivi sau alte ingrediente dificil de înțeles.). Astfel de sortimente pot fi recunoscute ușor, după aspectul de lichid omogen, culoarea, gustul și beneficiile specifice fiecărui fruct. Singurele produse Profructta care conțin zahăr, ca îndulcitor, sunt cele din categoria limonadei și a oranjadei.

Ce trebuie să conțină un suc din fructe pentru a fi 100% natural?

Un suc din fructe 100% natural înseamnă un suc obținut printr-un proces tehnologic durabil, cu impact benefic asupra mediului, și transparent din puctul de vedere al lanțului fruct-procesare-reziduu-comercializare, produsul trebuind să conțină în ambalajul său doar suc din fructe care provin direct din natură.

Care este provenienţa materiei prime din sortimentele Profructta? Produsele companiei respectă standardele de calitate?

Locul din care ne achiziționăm fructele și oamenii care îl cunosc în detaliu sunt principalele aspecte la care ne gândim atunci când vrem să obţinem oricare dintre produsele Profructta: păstrând întotdeauna standardele premium și calitatea nutritivă a sucului 100% natural.

Fructele românești din sucurile convenţionale Profructta nu sunt cultivate intensiv, provin doar din livezi răzleţe, de la fermieri din localităţile învecinate zonei Câmpulung Muscel, oameni care le cresc și culeg cu deosebită grijă.

Materia primă pentru sortimentele de limonadă și citrice este obținută de la furnizori externi, din Spania.

În cazul oranjadei, furnizorii provin din Spania, pentru citrice, și din plan local, pentru mere.

Pentru oricare sortiment pe care ne dorim să îl producem, furnizorii noștri sunt persoane de încredere, de la care achiziţionăm anual, pentru a ne asigura întotdeauna de calitatea materiei prime pe care o procurăm.

Produsele Profructta conţin zahăr? Dar apă?

Sucurile Profructta, din gama convențională (fructe românești sau citrice) conţin zaharuri prezente în mod natural în fructe.

Doar limonada și oranjada conţin apă filtrată și zahăr (în cantitățile precizate pe verso-ul ambalajului).

Cum folosim corect produsele Profructta?

Înaintea desigilării produsului, recomandăm a se agita bine şi servi rece.

După desigilare, sucurile Profructta se recomandă a se păstra la rece şi a se consuma în termen de 5 zile. Pentru depozitare, se recomandă a se păstra la loc uscat şi răcoros.

De ce Profructta nu produce sucuri reconstituite din concentrat?

În procesul de fabricare nu apelăm la deshidratarea şi condensarea materiei prime, operaţiuni în urma cărora să rezulte sucul concentrat. Pentru diluarea concentraţiei şi, ulterior, a sucului reconstituit, nici producătorul, nici consumatorul Profructta nu este nevoit să utilizeze apă. Apa, aromele şi conservanţii care transformă sucul reconstituit din concentrat într-o alegere mai puţin sănătoasă nu se regăsesc în niciunul dintre sucurile pe care le producem.

Presarea la rece a fructelor, pasteurizarea de scurtă durată şi îmbutelierea la sticlă din sticlă ne ajută să păstrăm conţinutul natural de vitamine şi minerale al fiecărui suc natural premium Profructta.

Cât suc natural Profructta este recomandat să consumăm pentru a avea o alimentaţie sănătoasă?

Pentru o alimentaţie sănătoasă este recomandat să avem cam 4-5 porţii de fructe pe zi, dintre acestea fiind posibil să avem 1 porţie înlocuită de sucul din fructe.

Sucurile convenționale Profructta (din fructe românești și din citrice) sunt sucuri naturale, fără zahăr adăugat, obţinute prin presare la rece şi pasteurizare, cu un conţinut ridicat de vitamine şi minerale. Acestea sunt argumente care pledează în favoarea sucurilor Profructta. Totuşi, nu este indicat să se depăşească doza zilnică recomandată, de 150 mL - 220 mL.

De reținut că limonada și oranjada conțin suc natural din citrice, însă alături de apă și zahăr, care trebuie atent integrate în alimentația personală și pentru care se recomandă consumul moderat sau în conformitate cu indicațiile medicului specialist.

Sunt sucurile Profructta potrivite în alimentaţia persoanelor cu diabet?

Trebuie subliniat, de la bun început, că utilizarea sucurilor naturale de către persoanele aflate în această situație generează argumente științifice pro și contra. Unele culpabilizează consumul de sucuri din fructe pentru dezvoltarea rezistenţei la insulină sau pentru evoluţia diabetului de tip D, în timp ce altele susţin că sucurile din fructe, prin conţinutul lor de polifenoli, pot influenţa pozitiv scăderea indicelui glicemic. Pentru a fi siguri de acest beneficiu, scăderea indicelui glicemic, oricând este de preferat utilizarea fructelor ca atare şi nu a sucurilor din fructe. Asemenea particularităţi modulează răspunsul în funcţie de categoriile de produse Profructta. Din perspectiva scăderii indicelui glicemic, sortimentele care conțin zahăr (limonada și oranjada ar trebui evitate).
Sucurile din mere sunt parţial acceptabile pentru a se consuma de către persoanele cu diabet, pe când sucul din pere este de evitat în acest caz. De asemenea, recomandăm să nu se depășească doza de 150 -220 mL pe zi şi, pe cât posibil, să nu intre în consumul zilnic, regulat, al persoanelor diabetice niciun tip de suc din fructe, oricare ar fi provenienţa. Consumul de două, maximum trei, ori pe săptămână, este acceptabil.

Consumul sucurilor Profructta este potrivit pentru copii?

Subliniem că nimic nu este mai sănătos decât fructul ca atare, orice procesare conducând la modificări de profil de compoziţie, dar sucurile Profructta, din fructe românești sau din citrice pot fi utilizate fără probleme în alimentaţia copiilor. Nu au zahăr adăugat, au conţinut mare de vitamine şi indice caloric foarte bun. Însă nici în cazul copiilor nu este indicat să se depăşească 150 mL /zi, iar sucurile trebuie să fie consumate potrivit vârstei și nevoilor din alimentația fiecărui copil.

Subliniem că în privința limonadei și a oranjadei (care conțin apă filtrată și zahăr), consumul ar trebui atent ajustat (sau chiar eliminat, în funcție de particularitatea situației).

Există contraindicaţii legate de consumul sucurilor naturale Profructta?

Până la această dată, nu am identificat nimic din compoziția sucurilor naturale Profructta care ar putea intra la categoria contraindicații, dar vă rugăm să consumați produsele Profructta ținând cont de starea sănătății dumneavoastră, nevoile din alimentația individuală și recomandările făcute de medicul specialist.

Sucurile Profructta conţin sedimente. Reprezintă acestea un risc pentru sănătate?

Sucurile Profructta nu sunt obţinute din concentrat. Sunt sucuri naturale 100%. Sedimentele conţin multe pectine şi taninuri, care nu reprezintă un risc pentru sănătate. Reiterăm că, până la această dată, nu am identificat compuşi care sunt în mod clar asociați cu efecte negative asupra sănătății.

Procesul de pasteurizare afectează sucul rezultat?

Sucul Profructta este pasteurizat timp de câteva secunde, la o temperatură controlată, de 82 de grade Celsius. În felul acesta, reuşim să protejăm conţinutul natural de vitamine și minerale, eliminând microflora patogenă şi microorganismele. Durata scurtă a pasteurizării ne ajută să păstrăm cât mai multe dintre beneficii nutriționale, menţinând sucul natural în condiţiile potrivite pentru un astfel de produs, justificând inclusiv termenul de valabilitate al produselor: 12 luni.

De ce sucurile naturale Profructta reprezintă o alternativă sănătoasă pentru consumatori?

În fiecare sortiment de suc Profructta ajung fructe de cea mai bună calitate, pentru a obţine sucul natural şi sănătos pe care ni-l dorim.

Sortăm, spălăm, tocăm şi presăm la rece fructele urmărind să protejăm gustul natural şi calitatea nutritivă a sucului rezultat. Apoi, trecerea sucului printr-un pasteurizator, timp de câteva secunde, la temperatura de 82 de grade Celsius, împiedică distrugerea vitaminelor şi mineralelor pe care le conţin fructele în mod natural.

Îmbutelierea la sticlă din sticlă ne ajută să păstrăm structura naturală a sucului presat la rece, materialul asigurând cea mai bună protecţie a conţinutului natural de vitamine şi minerale din sucurile Profructta.

Din ce motive îmbuteliem sucurile Profructta la sticlă din sticlă?

Am decis să îmbuteliem sucurile Profructta la sticlă din sticlă, întrucât acest material nu permite pătrunderea în recipient a elementelor nedorite din mediul extern, fiind capabil să protejeze calitatea nutritivă, gustul autentic şi conţinutul natural de vitamine şi minerale, prezent în fiecare sortiment de suc natural premium.

Produsele Profructta conțin acizi grași trans?

La Profructta, în calitate de producători locali, suntem deosebit de atenți să îndeplinim toate standardele legislative.
Și pentru că la 1 aprilie 2021 a intrat în vigoare legea nr. 182/2020, pentru stabilirea conținutului de acizi grași trans în produsele alimentare destinate consumului uman, dorim să anunțăm că și noi ne desfășurăm activitatea în conformitate cu această rigoare. Produsele procesate în fabrica noastră au un conținut total de grăsimi între 0 și 0.08 g/100g per produs, iar acest conținut total include și grăsimi nesaturate, ceea ce face ca acizii grași trans să fie în cantități și mai mici.

Care este perioada de valabilitate a produselor Profructta?

Indiferent de categoria sau litrajul sortimentelor naturale Profructta, termenul de valabilitate al produselor, înaintea desigilării, este de 12 luni. Acesta este justificat de metoda presării la rece a fructelor și pasteurizarea de scurtă durată a sucului obținut. Pentru a vă bucura de calitatea oricăruia dintre produsele noastre, vă recomandăm să îl consumați în termen de 5 zile de la desigilare, conform indicațiilor de utilizare și depozitare înscrise pe ambalaj.

Cum se pot recicla sticlele Profructta?

Pentru a recicla sticlele Profructta, vă rugăm să ne contactați la numărul afișat pe site, pentru a stabili când acestea vor putea fi preluate de la dumneavoastră, de către unul dintre reprezentanții noștri. Vă vom răsplăti grija față de mediu prin aplicarea unui discount de 10% la următoarea comandă plasată în magazinul nostru online.

Produsele Profructta conțin gluten?

Sucurile, limonadele și oranjadele pe care le producem sunt obținute doar din fructe 100% naturale. Niciunul dintre produsele Profructta nu conține gluten, urme de gluten și nu intră în contact cu glutenul în timpul procesului de producție. Găsiți detalii ale acestui proces aici: https://www.profructta.ro/cum-producem/

Ce este oranjada Profructta?

Oranjada pe care o producem este 100% naturală, obținută doar din fructe presate la rece: portocale, mandarine, mere. Ingredientele care o completează sunt apa filtrată și siropul de agave. Pentru acest sortiment, materia primă provine atât de la furnizori externi, din Spania și Grecia (portocalele și mandarinele), cât și de la furnizori autohtoni (merele). Față de rețeta clasică a unei astfel de băuturi, avantajele sunt originea 100% naturală a ingredientelor, lipsa acidului și a zahărului procesat.