Livrăm personal și gratuit în București și Ilfov
Comanda minimă 100 lei

office@profructta.ro (+4) 0748 555 444

Ce înseamnă hygge și cum îți face iarna mai frumoasă, în șase metode?

13 ianuarie 2022 Diverse profructta

Poate omătul nu e încă mare, dar toți avem diverse momente și motive care ne fac să simțim că iarna e grea. Pentru că merită să vezi și latura călduroasă a sezonului rece, îți dezvăluim secretul prin care danezii trec mai ușor de iarnă, în șase activități hygge, pe care le poți practica în aer liber, dar și în confortul casei.

Ce este hygge?

Oricât ai înainta în paginile internetului, va fi destul de greu să găsești definiția exactă. În schimb, ai putea spune că hygge este un concept – umbrelă sub care se adăpostesc toate cuvintele din lista de mai jos. Practic, beneficiile pe care le obții din lucruri simple sau din clipele petrecute în compania persoanelor dragi din viața ta.

 

Sursa foto: Canva

Cum a ajuns aici?

Istoria e mai bogată în evenimente decât în certitudini, dar ce putem să-ți spunem este că termenul a călătorit de la vechiul cuvânt norvegian hugga la cunoscutul și englezescul hug. Altfel spus, de la ,,alinare” la ,,îmbrățișare”. Deși a devenit foarte repede un fenomen internațional, cu variante pentru fiecare anotimp, danezii adoptă acest stil de viață în special iarna, vrând să traverseze mai ușor zilele grele și întunecate.

Sursa foto: Canva

Ce poți face dacă te afli afară?

O plimbare sau o drumeție în natură

Pe lângă a te ajuta să te împrietenești cu frigul, mișcarea în timpul iernii îți va da șansa de a te reconecta cu tine, dacă alegi să ieși singur, și de a-ți consolida relațiile cu ceilalți, dacă pleci însoțit de prieteni. Astfel, te îngrijești de niște aspecte pe care danezii le consideră esențiale pentru o viață fericită: relația cu tine și relația cu ceilalți.

Sursa foto: unsplash.com

Un sport de iarnă

Începător sau expert, ar fi bine să practici un sport de iarnă. Așa vei continua să fii activ, vei învăța să te bucuri de natură în orice situație și te vei putea distra împreună cu prietenii.

Sursa foto: unsplash.com

Cumpărături de sezon

Este important să te hrănești sănătos în orice perioadă a anului, însă iarna e terenul de joacă preferat al răcelilor, virozelor și altor provocări complexe pentru organism. Alimentația echilibrată previne multe astfel de situații, mai ales dacă îți faci aprovizionarea de la producători pe care îi susții cu toată încrederea. În plus, vei obține produsul pe care îl cauți nu din vârful canapelei, ci punând corpul în  mișcare.

Sursa foto: Profructta X Băcănia GRAMADOR

Ce poți face dacă rămâi acasă?

Citește cărți care te fac fericit!

Danezi sau nu, cititorii pasionați din toate zările își fac din iarnă cel mai plăcut și confortabil anotimp. Dincolo de magia pe care o pot face o pătură pufoasă, un ceai cald și o carte bună, lectura cultivă abilități foarte valoroase pentru sistemul educațional scandinav: empatia, curiozitatea și disponibilitatea de a învăța pe tot parcursul vieții. Bineînțeles, nu suntem aici să te judecăm după genul literar preferat! Un roman polițist, o colecție de eseuri sau un ghid practic se va încadra perfect în peisajul hygge, dacă respectivul text chiar te face fericit.

Sursa foto: Profructta

Invită natura înăuntru!

Dacă priveliștea de afară are prea multe nuanțe de gri, nu trebuie să fie la fel și înăuntru. Cultura daneză pune mare preț pe apropierea de natură, chiar și în spațiul urban. În caz că peisajul iernii nu arată încurajator, îți poți decora oricând căminul cu plante. Pe lângă aspectul viu și proaspăt pe care îl (re)dau locuinței, îngrijirea și chiar simpla vedre a plantelor pot avea un rol terapeutic, în momentele în care te simți deprimat.

Sursa foto: Instagram @sucurile_profructta

Creează-ți un playlist de relaxare!

Muzica este un limbaj universal pentru multe lucruri, printre care și relaxarea după o zi grea. Indiferent cum sună iarna pentru tine, piesa care te scoate la dans, îți înțelege perfect trăirile sau pe care abia ai descoperit-o ar putea numaidecât să te deconecteze de la problemele zilei, lăsând suficient spațiu pentru soluții creative.

Sursa foto: Profructta

În stil hygge sau nu, sperăm să ai o iarnă cât mai liniștită!

Sursa foto cover: unsplash.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole recente