Livrăm personal și gratuit în București și Ilfov
Comanda minimă 100 lei

office@profructta.ro (+4) 0748 555 444

Patru fructe care îți merită iubirea

11 februarie 2022 Diverse profructta

Dacă până acum ai crezut că fructele te ajută doar să fii sănătos, din articolul de azi vei afla de ce acestea pot deveni o veritabilă declarație de dragoste.

Rodia

Sursa foto: Profructta

Dacă ai regăsit frecvent acest fruct în picturile care inspiră senzualitate, nu a fost deloc întâmplător. În mitologia greacă, rodia îi este asociată zeiței Afrodita. Nefiind doar un simbol al iubirii, culoarea și textura acestui fruct sugerează inclusiv evoluția unei relații de cuplu: de la simpla atracție fizică la o legătură puternică și roditoare – asimilată uniunii prin căsătorie și fertilității.

Mărul

Sursa foto: Profructta

Nu e cel mai cunoscut simbol al dragostei. Dar te-ai gândit vreodată că ar putea fi asociat mai multor elemente din universul acesteia? Chinezii, de pildă, îl văd reprezentativ pentru frumusețea feminină. Dacă ne întoarcem la mitul Genezei, îl găsim ca simbol al ispitei. De asemenea, există picturi care o  întruchipează pe zeița romană Venus având în mână un măr, fruct care corelează frumusețea și dorința pe care imaginea zeiței o stârnește.

Portocala

Sursa foto: Profructta

De n-ar fi fost portocala, n-am fi putut spune astăzi cât de mult ne place portocaliul. Nici acest fruct nu e un simbol incontestabil al iubirii, dar culoarea pe care a introdus-o în vocabularul oamenilor este sugestivă pentru o serie de lucruri pe care ți le-ai dori în orice relație sentimentală: pasiunea (datorită asocierii cu focul), energia pozitivă, entuziasmul și libertatea de a-ți exprima emoțiile.

Zmeura

Sursa foto: Profructta

Dacă ai avut norocul unei copilării frumoase la țară, te-ai îndrăgostit iremediabil de culoarea și gustul acestui fruct de pădure. Până să devină parte din simbolistica dragostei, comunitatea creștină din Evul Mediu le atribuia boabelor de zmeură alte două virtuți, în lipsa cărora nu am putea vorbi despre iubire adevărată: răbdarea și bunătatea. 

Sperăm să te bucuri de savoarea fructelor și iubirea celor dragi mulți ani de acum înainte!

Sursa foto cover: Profructta

 

 

 

 

Articole recente