Livrăm personal și gratuit în București și Ilfov
Comanda minimă 100 lei

office@profructta.ro (+4) 0748 555 444

3 SPECIALITĂȚI DEMNE DE ÎNCERCAT/PREPARAT VARA

05 iunie 2024 Diverse, Rețete profructta

Călătoriile de vară sunt ocazia perfectă pentru a degusta, și chiar prepara acasă, rețete incredibile, din diferite colțuri ale lumii.

Profitând de savoarea și beneficiile deosebite ale sucului natural, îți propunem să adaptăm împreună trei specialități estivale care cuceresc, an de an, inimile turiștilor și localnicilor de pe tot Globul.

1. Zabaglione cu suc natural din portocale

Dacă o excursie pe tărâmul Italiei te îndeamnă să testezi/prepari zabaglione, te poți aștepta la un desert consemnat inițial în arhivele bucătăriei napolitane. Însă fiecare regiune din peninsulă îl pregătește în stilul propriu. Din rețeta autentică, nu lipsesc niciodată crema de gălbenușuri și un vin italienesc dulce ( Moscato d’Asti sau Marsala). Dar, mai ales în timpul verii, este de neratat un zabaglione citric, scăldat în mireasma sucului natural din portocale și a lichiorului obținut din aceleași fructe.

2. Agua fresca în varianta românească

Mexicul are un antrenament incontestabil în lupta cu arșița verii. Pentru că, încă din vremea aztecilor, a descoperit secretul combinației dintre apa rece, proapătă, și varietatea fructelor crescute local. În prezent, produsul nu constituie doar o băutură revigorantă, fiindcă poate fi și una echilibrată, din punct de vedere nutrițional.  Pe lângă apa și fructele de sezon pe care le preferi, poți pune inclusiv cereale integrale, semințe, legume, ierburi aromatice și chiar un produs românesc benefic pentru activitatea creierului: sucul natural din mere și coacăze.

3. Sos hawaian cu suc din mandarine

Vara, până și meniul pentru petrecerile la grătar are nevoie de o notă răcoroasă. Astfel, există o mulțime de ingrediente care pot învălui preparate din pește, legume sau alte gustări calde într-un sos barbeque de-a dreptul apetisant.

Găsindu-ți inspirația în gastronomia din Pacific, sigur vei pregăti un dressing hawaian delicios, folosind sos de soya, sos de tomate, suc din lămâie, fulgi de chili și chiar puțin suc natural din mandarine.

Îți dorim o călătorie gustoasă prin bucătăriile de pe mapamond!

 

Referințe:

https://nutritiontofit.com/agua-fresca/

https://marlameridith.com/blueberry-mint-agua-fresca-recipe/

https://www.food.com/recipe/fresh-oranges-with-orange-zabaglione-533541

https://www.westviamidwest.com/hawaiian-bbq-sauce-recipe/

Surse foto:

https://unsplash.com/

arhiva Profructta

https://marlameridith.com/blueberry-mint-agua-fresca-recipe/

https://www.food.com/recipe/fresh-oranges-with-orange-zabaglione-533541

https://www.westviamidwest.com/hawaiian-bbq-sauce-recipe/

 

 

 

 

Articole recente