Livrăm personal și gratuit în București și Ilfov
Comanda minimă 100 lei

office@profructta.ro (+4) 0748 555 444

Tradiții de Crăciun pentru o viață mai bună

20 decembrie 2021 Diverse profructta

Pentru fiecare dintre noi, Crăciunul vine cu o serie de tradiții. Dacă le conștientizăm scopul, dacă ținem să le respectăm întocmai sau cum le adaptăm vremurilor actuale rămâne la aprecierea noastră. În rândurile care urmează, îți prezentăm câteva tradiții de Crăciun din diferite părți ale Globului, care sperăm că se vor transforma în soluții pentru o viață mai bună și îți vor fi de ajutor nu doar acum, ci pe durata întregului an.

Italia: fără carne grea în Ajun

În sudul Italiei, comunitatea locală aplică și astăzi La Viglia, tradiția romano-catolică de a nu consuma cărnuri apetisante în ajunul Sărbătorilor de Crăciun. E drept că apelează la alte alimente vestite în bucătăria din peninsulă: fructele de mare și peștele. Deși diferența culinară nu pare de la cer la pământ, o asemenea tradiție ne poate învăța că e bine și pentru noi, și pentru Planetă, să luăm o pauză de la cărnurile suculente. Sau dacă nu, să navigăm mai ușor printre preparatele tentante de la masa de Sărbători.

Sursa foto: unsplash.com

Islanda: cărțile inundă Crăciunul

Christmas Bookflood este acea tradiție islandeză care, în fiecare an, se poate spune că inundă Crăciunul în cărți. Totul a început în Al Doilea Război Mondial, când măsurile asupra importului de bunuri pe teritoriul acestei țări erau dure, dar mai puțin în cazul hârtiei. Astfel, islandezii au transformat cărțile într-un dar ușor de oferit în perioada Sărbătorilor. Pentru inspirație, familiile din Islanda primesc gratuit, prin poștă, Bokatidini catalogul noutăților lansate de fiecare editură. Ce putem învăța din tradiția lor? Că un dar prețios și întotdeauna potrivit este însăși cunoașterea.

Sursa foto: unsplash.com

America Latină: Crăciun cu bunătăți preparate en familia

Tamaladas reprezintă acel moment al Crăciunului pe care familiile de hispanici îl petrec stând de vorbă și preparând celebrele tamales. Aceste rulouri se fac din aluat de porumb și pot avea umplutură variată: de carne, legume sau chiar fructe uscate. O astfel de tradiție îmbină două componente importante pentru calitatea vieții, nu doar a Sărbătorilor de iarnă: gătitul acasă și timpul petrecut cu familia.

Sursa foto: unsplash.com

Africa: daruri pentru noi, dar cu gândul la ceilalți

Și în Africa, oamenii obișnuiesc să își ofere cadouri de Crăciun. Dar pentru că viața aici nu e cea mai ușoară, țin să doneze cărți, produse de îngrijire, jucării și îmbrăcăminte (mai ales pentru cei care doresc să participe la evenimentele  de Sărbători). Ce-ar fi de reținut? Că o bucurie obișnuită pentru noi poate însemna enorm pentru ceilalți.

Sursa foto: unsplash.com

 

Îți urăm Sărbători liniștite, indiferent de tradiția prin care le petreci!

 

Sursa foto cover: unsplash.com

 

Articole recente