Vara, festivalul se mută și în bucătărie, cu un spectacol de ingrediente, savori și texturi capabile să transforme orice preparat într-o experiență emblematică a acestui anotimp.
Pentru a te ajuta să navighezi prin multitudinea de posibilități, îți recomandăm trei rețete cu suc natural, foarte ușor de inclus într-un meniu estival revigorant.
1. Vinegretă cu suc natural din mere
Un asemenea dressing va conferi un echilibru perfect între gusturile dulce, acrișor și răcoritor, pentru diverse tipuri de salate, aperitive, specialități din carne sau din pește.
Ingrediente
aproximativ 150 g mere roșii, din care vor trebui scoși sâmburii.
22,18 g zahăr brun
14.79 g muștar de Dijon
59.75 oțet de vin alb
29.57 ml suc din mere natural
162 ml ulei măsline
14.79 suc de lămâie
un praf de sare
Preparare
2. Linguine în sos de portocale
Dacă îți dorești un prânz care să aibă exact gustul unei vacanțe în Italia, îți sugerăm să îi adaugi acestui celebru sortiment de paste puțin suc din portocale natural.
Ingrediente
4½ linguri unt nesărat, împărțit în cuburi
1 ceapă verde, tocată mărunt
1 cățel de usturoi, mărunțit
¼ linguriță ardei gras roșu, mărunțit
coaja netratată și sucul a două portocale (sau suc din portocale natural)
1 cană smântână grasă
½ cană cu apă
aproximativ 500 g paste fettucine
piper negru, proaspăt măcinat, și sare de mare, adăugate după gust
Preparare
Prepară pastele al dente, urmând instrucțiunile înscrise pe ambalaj, apoi adaugă sare de mare peste paste, în timp ce acestea se gătesc.
Tot pe măsură ce pastele se gătesc, topește separat, într-o crăticioară sau o tigaie neaderentă, 4 linguri de unt.
În același recipient, adaugă ceapa verde, usturoiul, fulgii de ardei roșu, apoi călește-le timp de 1 min.
Peste ingredientele de mai sus, toarnă smântâna grasă, apa, coaja și sucul natural din portocale, pe care le vei găti împreună până ce vor fi ajuns la punctul de fierbere.
Îndată ce amestecul format fierbe, poți adăuga pastele și 1/2 lingură de unt rămasă, fiind nevoie să le mai gătești pentru câteva minute.
Sursa foto și rețeta originală: https://www.thedomesticgeekblog.com/just-orange-pasta/
3. Come y bebe: salată ecuadoriană cu suc din portocale
După cum îi spune și numele, acest desert tipic din Ecuador poate fi o alegere minunată, atunci când îți dorești, concomitent, să mănânci și să bei ceva delicios.
Ingrediente
6 căni suc din portocale natural
1 papaya mare (sau două mici) descojit și tăiat cubulețe, cât să poată încăpea în trei pahare
1 ananas, 3 banane și 1 mango tăiate cubulețe
Preparare
Pune toate cantitățile de fructe tăiate cubulețe într-un castron încăpător.
Toarnă sucul natural din portocale peste ingredientele aflate în acest recipient. Pune totul deoparte, pentru câteva minute.
Amestecă ușor, pentru a forma salata de fructe, apoi depoziteaz-o la frigider, între 30 și 60 min.
Sursa foto și rețeta originală: https://sweetsimplevegan.com/come-y-bebe/