Cum luna mai ne-a surprins deja cu temperaturi foarte apropiate de cele ale sezonului estival, îți recomandăm trei rețete de ceai rece pe care le poți scoate din anonimat adăugând sucul natural preferat Profructta.
1. Ceai rece răsfățat cu suc natural din mere
Ingrediente
4 căni de apă
2 pliculețe de ceai negru sau ceai verde (pentru un gust mai puțin pregnant)
2 căni suc din mere 100% natural, fără zahăr adăugat
1 măr tăiat felii subțiri
2 linguri de miere sau alt îndulcitor natural preferat
câteva cuburi de gheață, la alegere
1 linguriță suc natural din lămâie (opțional)
câteva frunze de mentă proaspătă (opțional, pentru decor)
Preparare
Într-o crăticioară de dimensiuni medii, încălzește apa până atinge punctul de fierbere.
Îndepărtează vasul de pe foc, pentru a a adăuga pliculețele de ceai.
Timp de 5 minute, lasă ceaiul din pliculețe să pătrundă bine în apă.
Cât ceaiul rămâne cald, adaugă mierea și amestecă până aceasta este complet dizolvată în compoziție.
Toarnă sucul natural din mere și amestecă până ce va fi bine încorporat în compoziția obținută.
Lasă amestecul să se răcorească, la temperatura camerei, apoi toarnă-l într-o carafă.
Depozitează-l la frigider, pentru minimum 1h, până se răcește complet.
Pune câte cuburi de gheață consideri, în paharele pentru servire, apoi toarnă amestecul răcorit peste ele.
Dacă dorești, decorează paharele folosind câteva felii de măr și frunze de mentă.
Sursa foto și rețeta originală: https://beanleafcup.com/apple-iced-tea
2. Ceai rece cu suc natural din portocale și aromă de rozmarin
Ingrediente
4 căni de apă
4 pliculețe de ceai negru
1-2 căni de suc din portocale 100% natural, fără zahăr adăugat
3 crenguțe de rozmarin proaspăt, tăiate subțire
1 coajă de portocală netratată
2-3 lingurițe din îndulcitorul natural prferat (opțional)
1 linguriță de ghimbir proaspăt
câteva cuburi de gheață
câteva felii de portocală și crenguțe de rozmarin, pentru decor (opțional)
Preparare
Pune apa într-o crăticioară de dimensiuni medii și încălzește-o până când ajunge la punctul de fierbere.
Odată atins punctul de fierbere al apei, îndepărtează recipientul de pe foc, apoi adaugă pliculețele de ceai, crenguțele de rozmarin, coaja de portocală și ghimbirul tăiat bucățele.
Timp de 5-7 minute, lasă ceaiul să se elibereze din pliculețe, apoi scoate-le din vas.
După ce, opțional, ai încorporat îndulcitorul în amestec, pune ceaiul deoparte și lasă-l să ajungă la temperatura camerei.
Când amestecul s-a infuzat și răcorit puțin, poți strecura crenguțele de rozmarin, coaja de portocală și ghimbirul. Încorporează în compoziție sucul natural din portocale.
Păstrează lichidul obținut la temperatura camerei, apoi depozitează-l la frigider, pentru răcirea completă.
Peste cuburile de gheață din pahare, toarnă ceaiul rece pe care tocmai l-ai preparat și decorează, opțional, cu felii de portocală și crenguțe de rozmarin.
Sursa foto și rețeta originală: https://yerbamateculture.com/orange-rosemary-iced-tea/
3. Ceai rece de piersici pus în valoare de sucul natural din portocale
Ingrediente
3 căni de apă
2 tulpini de lemongrass
2 pliculețe de ceai de piersici
1/2 cană de suc din portocale 100% natural, fără zahăr adăugat
5 lingurițe din îndulcitorul natural preferat (opțional)
câteva felii de portocală și piersică, proaspete sau din compot.
Preparare
Taie pe jumătate tulpinile de lemongrass și zdrobește-le treptat, folosind lama unui cuțit mare, pentru a elibera mai multă aromă.
Umple cu apă o crăticioară medie. Pune tulpinile de lemongrass în crăticioară și lasă-le să fiarbă, la foc mic, timp de 15 minute.
După ce s-au infuzat, ia crăticioara de pe foc și scoate din ea tulpinile de lemongrass.
Apoi adaugă pliculețele de ceai de piersici în apa din crăticioară, pentru a sta la infuzat timp de 5 minute.
Când ceaiul fierbinte este gata, scoate pliculețele, apoi lasă-l aproximativ 30 de minute să se răcorească.
Toarnă sucul natural din portocale în ceaiul infuzat cu lemongrass.
Opțional, dizolvă îndulcitorul în amestecul lichid.
La final, pune în pahar cuburi de gheață, feliile de piersică și portocală (proaspete sau din compot).
Peste ele, toarnă amestecul pe care l-ai preparat anterior.
La alegere, poți decora folosind câteva frunze de mentă și păstra ceaiul rece la frigider timp de 3 zile.
Sursa foto și rețeta originală: https://fullofplants.com/peach-orange-lemongrass-iced-tea/