Când simți la fiecare pas căldura zilelor de vară, vrei să te răcorească inclusiv desertul. De aceea, îți propunem să contezi pe savoarea sucului natural din citrice, pentru preparatul final de la mesele verii.
1. Înghețată pe băț cu grepfrut și rozmarin
Sursa foto: https://choosingchia.com/grapefruit-thyme-popsicles/
Rețeta aceasta de înghețată este fără gluten, vegană, îndulcită natural și pe placul fiecărei generații.
Ingrediente
2 linguri sirop de arțar (sau orice alt îndulcitor natural preferi)
3 linguri apă
un mănunchi de rozmarin proaspăt
2 căni suc din grepfrut proaspăt stors (din aprox. 3 astfel de fructe) sau presat la rece
1 cană apă de cocos
1 grepfrut curățat complet, apoi tăiat fâșii
10 crenguțe de rozmarin proaspăt
Mod de preparare
Pune siropul de arțar, apa și mănunchiul de rozmarin să fiarbă, într-o crăticioară. Redu focul la mediu și fierbe totul pentru 2-3 min. Apoi, lasă compoziția deoparte.
Amestecă sucul natural din grepfrut, apa de cocos și siropul de rozmarin, format anterior, într-o carafă.
În fiecare formă pentru înghețata pe băț, așază o fâșie de grepfrut și o crenguță de rozmarin.
Toarnă amestecul lichid peste ingredientele din fiecare formă, până când reușești să o umpli.
Pune capacul și bățul, pentru fiecare formă, și depozitează înghețatele la congelator, unde le vei lăsa peste noapte.
Pentru a scoate înghețatele din forme, ține-le 30 de secunde sub jetul de apă caldă, apoi trage ușor de băț.
2. Salată de fructe cu dressing de portocale
Sursa foto: https://www.delish.com/uk/cooking/recipes/a30527061/easy-fruit-salad-recipe/
O salată ca aceata este, probabil, primul și cel mai simplu desert de fructe pe care îl știi. Cu sucul natural din portocale, sigur va avea o notă deosebită de savoare.
Ingrediente
pentru dressing
90 g miere
60 ml suc din portocale, proaspăt stors sau presat la rece
coajă de lămâie netratată
pentru salată
450 g căpșune, tăiate în sferturi și fără codițe
170 g afine
170 g zmeură
3 kiwi fără coajă, tăiați felii
1 portocală decojită și tăiată cubulețe
2 mere decojite și tocate
1 mango curățat de coajă și tocat
200 g struguri
Mod de preparare
Într-un bol mic, amestecă mierea, sucul de portocale și coaja de lămâie, până vei forma un dressing.
Transferă fructele într-un bol mai mare și toarnă dressing-ul peste acestea.
Cu mișcări ușoare, amestecă, până când dressing-ul este încorporat în salata de fructe.
Lasă preparatul să stea puțin, înainte de a-l consuma.
3. Sorbet de mandarine și coriandru
Sursa foto: https://www.dessertfortwo.com/tangerine-coriander-sorbet/
Te poți bucura de un asemenea preparat citric savuros atât ca desert, cât și ca aperitiv, la mesele din sezonul estival. Intensitatea gustului va fi garantată de coriandru.
Ingrediente
3 căni suc natural din mandarine
2 linguri suc de lime
¾ cană zahăr sau din îndulcitorul preferat
1 lingură vodcă sau din siropul favorid
½ linguriță de coriandru
Preparare
Într-un castron mare, îmbină toate ingredientele și amestecă, până la dizolvarea coriandrului în compoziție.
Toarnă conținutul în aparatul tău pentru înghețată. Ai grijă să respecți instrucțiunile de preparare și congelare, prevăzute de producătorul dispozitivului.
Desprinde amestecul din aparat și transferă-l într-un alt recipient frigorific. Păstrează-l la congelator, timp de cel puțin 4h, pentru a obține un sorbet ferm.
Dacă este depozitat la congelator, produsul va rezista o săptămână.
Referințe
https://choosingchia.com/grapefruit-thyme-popsicles/
https://www.delish.com/uk/cooking/recipes/a30527061/easy-fruit-salad-recipe/
https://www.dessertfortwo.com/tangerine-coriander-sorbet/