De când sucul natural din pere românești a revenit în portofoliul Profructta, am făcut o selecție de cocktailuri care au la bază acest sortiment îmbietor, pentru a-ți oferi o primăvară plină de răsfăț.
1. Mocktail revigorant de pere
Inspirat de celebrul mojito, îți propunem un cocktail din pere fără alcool, numai bun pentru momentele în care soarele primăverii se arată foarte generos.
Ingrediente
1/2 cană frunze de busuioc proaspăt
1/2 cană frunze de mentă proaspătă
1 pahar suc natural din pere
aprox. 1 L apă minerală
Preparare
Într-un recipient înalt sau un bol, poți adăuga frunzele de busuioc și mentă.
Pentru a le zdrobi, până ce simți că și-au eliberat aroma, folosește un mojar.
Peste amestecul de plante, adaugă sucul natural din pere, apoi completează cât e nevoie cu apa minerală.
La final, amestecă pentru a omogeniza compoziția lichidă și bucură-te de cocktailul obținut.
Sursa foto și rețeta originală: https://thedizzycook.com/pear-mojito-mocktail/#h-ingredients
2. Cocktail tonic de pere și ghimbir
O astfel de băutură va da mereu un gust sofisticat revederilor cu prietenii sau serilor de primăvară petrecute în liniștea căminului tău.
Ingrediente
1 cană suc natural din pere
1 cană ginger ale
1 lingură suc natural din lime
câteva felii de pară și frunze de mentă proaspete, pentru decor
Preparare
Într-un pahar încăpător, combină sucurile din pere și lime, care vor sta la baza cocktailului.
În amestecul obținut anterior, toarnă încet ginger ale-ul, care îi va adăuga băuturii o notă efervescentă.
Pentru a păstra intacte savoarea și textura compoziției finale, amestecă ușor în recipient.
Imediat ce ai decorat cocktailul cu feliile de pară și frunzele de mentă, îți recomandăm să-l consumi, pentru a nu rata nimic din gustul său reconfortant.
Sursa foto și rețeta originală: https://homestylecooks.com/sparkling-pear-ginger-mocktail-recipe/
3. Mocktail de pere și rozmarin
Foarte potrivit pentru tranziția de la sezonul rece la cel cald, cocktailul acesta le va oferi tușa perfectă de noblețe momentelor tale de primăvară.
Ingrediente
60 ml suc natural din pere
15 ml sirop de rozmarin
15 ml suc din lămâie
aprox. 90 ml apă minerală
câteva crenguțe de rozmarin proaspăt și felii de pară, pentru decor.
Preparare
Pune câteva cuburi de gheață în jumătate de pahar highball.
Peste ele, poți turna sucul din pere, siropul de rozmarin și sucul din lămâie.
Completează conținutul cu apă minerală.
Folosește crenguțele de rozmarin și feliile de pară, pentru a decora paharul.
Dacă alegi să-l consumi imediat, te vei putea delecta cu toate savorile cocktailului.
Sursa foto și rețeta originală: https://mybartender.com/recipe/rosemary-pear-mocktail/