Livrăm personal și gratuit în București și Ilfov
Comanda minimă 100 lei

office@profructta.ro (+4) 0748 555 444

3 gustări simple de toamnă, care conțin suc natural

11 octombrie 2023 Rețete profructta

Pentru că a venit momentul răsfățurilor fructate, cu miros de toamnă, îți propunem trei gustări simple. Vestea și mai bună este că, la fiecare, vei putea folosi suc natural. Mai ales prin valorificarea merelor din recolta locală, dar și a citricelor de pe tărâmul Spaniei. Inspirația pentru a prepara aceste rețete o vei găsi în gastronomii precum cea americană, britanică și franceză. 

1. Cum îți poți prepara propriul shot natural de măr, ghimbir și lămâie?

Inițial foarte populare în rândul americanilor, shoturile pentru imunitate și-au găsit locul și pe piața internațională de lifestyle. Cum sezonul toamnei este deosebit de bogat în roade care susțin natural imunitatea, poți obține acest beneficiu esențial, alegând să prepari o rețetă simplă, din ingrediente pe care le cunoști și care îți sunt foarte la îndemână, pentru un astfel de obiectiv.

Necesarul de ingrediente

1 măr crud sau suc natural din mere (după gust)

sucul de la jumătate de lămâie

30 gr ghimbir

1 lingură turmeric măcinat sau o bucățică de turmeric proaspăt

1 cană cu apă

1 lingură sirop vegetal (de arțar, agave) sau curmale însiropate

Modul de preparare

Mărul va trebui decojit, apoi tăiat în bucăți mari. Dacă ai suc din mere natural, îl poți adăuga direct în recipientul unui blender.

După ce l-ai curățat și pe el de coajă, vei tăia ghimbirul în bucăți mari.

Acestea două și restul ingredientelor din listă vor trebui puse într-un blender, lăsat să funcționeze timp de 1 min.

Dacă ai obținut o consistență suficient de lichidă, o poți turna într-o sticlă din sticlă și depozita la frigider, pentru până la o săptămână.

2. Cremă de mere în stil elvețian: cum o poți pregăti acasă?

O țară francofonă și iubitoare a sucului din mere natural, cum este Elveția, a adaptat celebra cremă englezească, bazându-se fix pe acest lichid savuros. Rezultatul este un desert elegant, dar fără o rețetă dificilă.

Necesarul de ingrediente (pentru patru porții)

suc din mere natural (în două cantități separate): 100, apoi 500 ml

2 linguri amidon de porumb

2 ouă bătute

500 ml suc din mere natural

sucul și coaja (netratată) de la o jumătate de lămâie

2 linguri zahăr sau sirop de agave

200 ml frișcă naturală bătută

Modul de preparare

Primii 100 ml de suc natural se pun, împreună cu amidonul de porumb și ouăle, într-un bol încăpător.

Apoi, va trebui să amesteci bine, până ingredientele vor forma o compoziție omogenă.

Pentru puțin timp, poți lăsa această compoziție deoparte.

Următorul pas va fi să torni 500 ml de suc din mere natural, să pui lămâia (sucul și coaja ei) și zahărul / siropul de agave într-o cratiță.

Așază cratița pe foc și adu conținutul ei la punctul de fierbere. După ce toate acestea au fiert, încorporează în cratiță compoziția formată anterior, amestecând constant, cu un tel.

Pune din nou cratița pe foc și gătește conținutul, chiar la limita punctului de fierbere, amestecând constant, până capătă o consistență cremoasă.

Îndepărtează cratița de pe foc și transferă imediat crema obținută într-un bol din sticlă.

Lasă crema să se răcească (timp de 2h), până ajunge la temperatura camerei, apoi vei putea încorpora frișca. Pentru decor, poți adăuga felii de măr proaspăt. 

Cel mai bine ar fi să o consumi călduță. Dacă vrei să o păstrezi la frigider, acoperă bolul cu folie alimentară de plastic. Dar fără ca ea să atingă preparatul.

3. Cum poți să prepari o cremă englezească folosind citrice?

Similară celebrului preparat englezesc, posset de lămâie, aceasta este o cremă potrivită momentelor libere de toamnă, dar cu note citrice.

Necesarul de ingrediente (pentru patru porții)

500 g frișcă rece, proaspătă 

grepfrut proaspăt (unul, mai multe sau sub formă de suc natural

lămâie netratată chimic (una sau mai multe)

3 linguri miere cu pH neutru (de exemplu, acacias)

Modul de preparare

Într-o cratiță, vei amesteca frișca și mierea, apoi le vei lăsa să fiarbă la foc mic.

După ce ai ras cojile de lămâie și grepfrut, le poți adăuga în amestecul obținut anterior.

Separat, vei stoarce grepfrutul sau vei utiliza suc din grepfrut presat la rece, în cantitatea de 80 ml. Apoi, vei lăsa lichidul deoparte.

Din nou, vei fierbe la foc mic amestecul de frișcă, miere și coajă de citrice.

Când amestecul a început să fiarbă, vei putea încorpora în el sucul din grepfrut.

Va trebui să supraveghezi compoziția obținută, amestecând constant, timp de 2 min, până aceasta se va îngroșa.

De îndată ce ai obținut consistența unei creme, poți opri focul.

Pasul final este să transferi crema într-un bol sau o cupă din sticlă.

Când depozitezi preparatul la frigider (minimum 3 h), poți acoperi acest recipient cu folie alimentară de plastic, astfel încât materialul să nu se atingă de cremă.

 

Îți dorim poftă bună și timp suficient pentru a savura deliciile toamnei!

Foto copertă: Freepik

Credite foto și rețetele originale:

https://www.aline-made.com/apple-ginger-shot/

www.swissmilk.ch/fr

https://www.gourmandiseries.fr/creme-pamplemousse-grapefruit-posset/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole recente