Încă de la sfârșitul anului trecut, am cam înțeles că pentru a savura cocktailul preferat, fie comandăm pentru acasă, fie ne cultivăm abilitățile de bartending încercând să nu distrugem bucătăria. Resemnați sau entuziasmați de situație, vă propunem o serie de cocktailuri primăvăratice pe care le puteți pregăti folosind produsele Profructta. Pentru asta, aducem în lumina reflectoarelor două sortimente consacrate: sucul natural din pere și sucul natural din afine, la care alăturăm două specialități noi, din gama exotică: sucul natural din grepfrut și pe cel din mandarine. Sperăm ca acestea să fie un adevărat ice breaker în relația voastră cu sucurile naturale sau oricând veți avea ceva de sărbătorit. Acum, însă, trecem la partea mai puțin plăcută, dar deosebit de importantă a poveștii: bucurați-vă de cocktailuri dacă aveți peste 18 ani, nu uitați că excesul este rivalul de temut al sănătății și amintiți-vă că le puteți prepara oricând în varianta lor non-alcoolică.
PEAR GIN ROYALE – Răsfăț regesc din pere
Ingrediente
30 ml gin
15 ml suc natural din pere
Prosecco, pentru a completa paharul
Mod de preparare
Umpleți un shaker sau un recipient sigilabil aproape complet cu gheață, apoi adăugați ginul și sucul din pere, fiecare în cantitatea precizată. Agitați conținutul în jur de 10 secunde. Transferați rezultatul într-un pahar înalt de șampanie. Completați cocktailul cu Prosseco. Dacă nu, alternativ, cu șampanie sau vin spumant.
Sursa foto și rețeta originală: https://www.craftginclub.co.uk/ginnedmagazine/pear-gin-prosecco-cocktail-recipe
Boozy Basil Blueberry – Pentru cei care au afinități cu atmosfera de primăvară
Ingrediente
½ lime, stors
2 shot-uri de vodcă sau gin
½ cană suc natural din afine
5-6 frunze de busuioc
apă minerală sau tonică
gheață
un vârf de linguriță de zahăr sau sirop de agave (optional)
Mod de preparare
Introduceți lime-ul, afinele, busuiocul și alcoolul într-un pahar, borcan sau shaker, apoi mixați până la îmbinarea tuturor ingredientelor într-un amestec lichid. Turnați mix-ul obținut peste cuburile de gheață din recipientul pentru servire. Completați cu apă minerală.
Sursa foto și rețeta originală: https://www.mealswithmaggie.com/boozy-basil-blueberry-cocktail/
Grapefruit Strawberry Mojito – Serenadă pe note de grepfrut și căpșună
Ingrediente
10 frunze de mentă proaspătă, de mărime medie
1 linguriță zahăr / sirop de agave
1 căpșună de mărime potrivită, tăiată subțire în jumătate
1 jumătate dintr-un grepfrut tăiat felii
gheață, după cum preferați
60 ml rom white sau silver
1/ 2 cană suc natural din grepfrut
¼ cană apă minerală sau tonică
o căpșună tăiată felii, câteva felii de grepfrut, niște frunze de mentă pentru decor (opțional)
Mod de preparare
Adăugați frunzele de mentă, zahărul (sau siropul de agave), feliile de căpșună și pe cele de grepfrut într-un pahar încăpător pentru un cocktail. Amestecați, evitând partea albă a grepfrutului, până când se dizolvă zahărul sau se încorporează siropul de agave. Puneți gheață în pahar. Adăugați romul, sucul din grepfrut, apoi completați cu apa minerală / tonică, pentru a umple paharul (este posibil să nu aveți nevoie de apa minerală în toată cantitatea precizată). Amestecați ușor, asigurându-vă că ingredientele mixate anterior rămân dedesubtul cuburilor de gheață. Decorați cu feliile de căpșună, de grepfrut și frunzele de mentă pe care le-ați păstrat în acest scop.
Sursa foto și rețeta originală: https://www.rhubarbarians.com/grapefruit-strawberry-mojito/
Tangerine Mimosa – Refresh delicat cu mandarină
Ingrediente
Suc natural din mandarine
Vinul spumant preferat
Cireșe mari, pentru decor (opțional)
Mod de preparare
Stabiliți cantitatea fiecărui ingredient după cum considerați că vă este necesar. Amestecați o parte din cantitatea de suc din mandarine cu o parte din cantitatea de vin spumant într-un pahar potrivit pentru cocktail. Dacă doriți, decorați cocktailul așezând o cireașă pe fundul paharului.
Sursa foto și rețeta originală: https://www.getgreenbewell.com/tangerine-juice-cocktail-and-mocktail-recipes/
Noroc și spor la #ResetDinFructe!
Foto copertă: unsplash.com