Livrăm personal și gratuit în București și Ilfov
Comanda minimă 100 lei

office@profructta.ro (+4) 0748 555 444

4 fructe partenere pentru întărirea sistemului imunitar

02 septembrie 2021 Sănătate profructta

De mai bine de 1 an, imunitatea este cuvântul cheie atât în platformele de optimizare SEO, cât și în vocabularele noastre.

Pandemia ne-a arătat că întărirea sistemului imunitar e mai necesară decât ne-am fi dorit și ne-a ajutat să ne regândim opțiunile în materie de alimentație.

Nu mai este o surpriză faptul că fructele sunt un partener veritabil când vine vorba despre sănătate, bineînțeles în combinație cu un stil de viață echilibrat – somn odihnitor, sport și lipsa stresului. Și dacă nu îți place să consumi fructele? Ai putea să le bei, sub formă de sucuri fresh, cum sunt cele de la Profructta.

Dar ce fructe? Noi am selectat 4 dintre cele mai „puternice”, când vine vorba despre efecte benefice asupra organismului.

Iată-le mai jos!

Portocala

Bine cunoscută pentru bogăția de vitamina C care stimulează sistemul imunitar, portocala este fructul ăla de care nu ai cum să te saturi. Fie că îți amintește de Crăciun, o storci într-un pahar pentru un cocktail sau o consumi în formă de suc natural Profructta, portocala poate preveni deteriorarea celulelor, poate încuraja producerea de colagen și reduce tensiunea arterială. Când vine vorba de fructe care ajută la prevenirea sau reducerea probabilității de răceală sau gripă de sezon, portocalele sunt aliatul pe care vrei să-l ai în casă, atunci când vremea rece își face simțită prezența.

Grepfrutul

Pe lângă bogăția de vitamina C, grepfrutul mai are marele avantaj de a conține fibre și vitamina A care ajută atât la imunitate, cât și la îmbunătățirea calității vederii. Iar asta nu e tot! Grepfrutul, sub formă de fruct aromat sau suc parfumat, conține 88% apă, avantaj care contribuie nu doar la imunizare, ci și la hidratare. Super combo, nu?

Mărul

Așezarea mărului pe această listă poate fi o oarecare surpriză, având în vedere că acest fruct este de obicei acel aliment din care luăm mai degrabă zahăr natural și o mulțime de fibre. Ce nu știai, însă, e că mărul conține quercetin, o substanță-pigment care oferă boost-ul de imunitate de care ai nevoie ca să menții standardele sănătății mereu sus. Plusă că nici nu mai e cazul să o spunem și noi, dar – an apple a day, keeps the flu and any disease away!

Descoperă și sucul din mere din portofoliul Profructta!

Para

Știai că și perele conțin vitamina C? Iar de aici, ecuația e simplă – vitamina C înseamnă imunitate, iar imunitatea înseamnă sănătate.

De asemenea, coaja lor adăpostește o varietate de fibre, potasiu și flavonoide, ceea ce înseamnă că e mai bine să speli bine fructul și să îl consumi întreg, decât să îl decojești.

 

Tu ai decis ce pui săptămâna asta în coșul de fructe din bucătărie?

Articole recente