Livrăm personal și gratuit în București și Ilfov
Comanda minimă 100 lei

office@profructta.ro (+4) 0748 555 444

Ce alimente ar trebui să incluzi în meniul tău, pentru o vară reușită?

23 mai 2022 Sănătate profructta

Primăvara încă nu a devenit o amintire, dar, probabil, simți deja că zilele verii bat insistent la ușă.

Dacă mai durează puțin până să fie gata planurile de concediu, ți-am pregătit o listă scurtă a tipurilor de alimente care nu vor strica niciun un moment memorabil din sezonul cald.

Sursa foto: unsplash.com

Alimente bogate în apă

Sursa foto: Dana Sacalov Photography

Auzi peste tot că vara e despre hidratare. Totuși, e cel mai frumos când organismul tău beneficiază de ea din surse naturale, simplu de identificat și aflate la îndemână. Apa nu ar trebui să-ți lipsească din alimentație în niciun anotimp. Cu atât mai bine este când știi că există categorii de fructe și legume care o conțin din belșug: pepene, grepfrut, căpșune, castravete, dovlecel, țelină.

Alimente care conțin electroliți

Sursa foto: unsplash.com

Pe lângă timp liber și distracție, vara poate însemna agitație și căldură greu de suportat. Acestea din urmă pot perturba echilibrul electrolitic al organismului tău. Aici vin în ajutor alimente recunoscute pentru conținutul lor de electroliți- acel tip de substanțe nutritive cu sarcină electrică pozitivă sau negativă (potasiu, calciu, sodiu etc).

Eliberarea lor în organism are beneficii pentru felul în care se desfășoară traseele neuronale, procesul firesc de contracție și relaxare a mușchilor, refacerea hidratării. Câteva astfel de alimente sunt cele care au frunze verzi, migdalele, citricele sau caisele.

Băuturi fără zahăr, acid sau cofeină

Sursa foto: Octavian Pavel

Chiar dacă sezonul de vară e un paradis al evenimentelor, petrecerilor și întâlnirilor cu prietenii, ar fi bine să nu exagerezi cu băuturile care abundă de zahăr procesat, cele alcoolice, bogate în calorii sau cu un conținut mare de cofeină.

Sigur, nu va fi o tragedie dacă îți vei dori să le consumi cu o anumită ocazie, însă nu uita că acestea sabotează, mai ales pe vreme caldă, un proces vital pentru corpul tău: hidratarea!

 

Sursa foto cover: unsplash.com

 

Articole recente