Livrăm personal și gratuit în București și Ilfov
Comanda minimă 100 lei

office@profructta.ro (+4) 0748 555 444

3 sucuri naturale românești care îți sunt utile vara

04 iulie 2023 Sănătate profructta

Căldura verii poate fi minunată, mai puțin când multele grade din termometru îți influențează negativ dispoziția. Chiar dacă preferi sucul natural din citrice, pentru a suporta mai bine canicula, există opțiuni viabile și printre sortimentele românești. În cele ce urmează, îți prezentăm trei tipuri de suc natural din fructe românești, prietene cu vremea toridă.

1. Sucul natural din mere: bun pentru hidratare în sezonul estival

Deși pare contraintuitiv, merele sunt fructe cu un aport consistent de apă. Asta face ca și sucul lor să fie o băutură de încredere pentru hidratarea organismului. Mai mult, produsul nu este util doar pentru reglarea temperaturii corporale. Compușii săi vegetali au un rol important și în gestionarea schimbărilor de dispoziție, care apar destul de frecvent în timpul caniculei.

2. Sucul natural din coacăze negre: poate fi o sursă de relaxare în zilele caniculare

Probabil nu se află mereu în topul băuturilor populare de vară. Totuși, produsele care conțin suc natural din coacăze negre au beneficii deloc neglijabile în combaterea efectelor caniculei. Unul ar fi că acest tip de suc poate regla tensiunea arterială. În aceeași măsură, poate atenua durerile de cap și facilita eliminarea toxinelor, prin transpirație.

3. Sucul natural din pere: util în hidratarea rapidă și digestia ușoară

Asemenea merelor, perele pot ajuta organismul să își refacă rezervele de apă, dacă suferi de o dezhidratare ușoară. În cazul în care disconfortul termic accentuat sau noile feluri de mâncare pe care le-ai descoperit vara asta îți îngreunează tranzitul intestinal, poți apela tot la un produs care conține suc natural din pere.

 

Evident, îți dorim ca zilele caniculare să nu stea în calea planurilor tale pentru o vară de succes, iar dacă ai nevoie de ajutor specializat pe tema aceasta, te sfătuim să urmezi indicațiile medicului.

 

Surse foto: Profructta

 

Referințe

https://www.healthline.com/nutrition/apple-juice-benefits#TOC_TITLE_HDR_2

https://www.veryberry.lv/black-currant

https://www.medicalnewstoday.com/articles/285430#benefits

 

Articole recente