Livrăm personal și gratuit în București și Ilfov
Comanda minimă 100 lei

office@profructta.ro (+4) 0748 555 444

Sănătate și pandemie – aliați sau inamici?

07 aprilie 2021 Sănătate profructta

Astăzi este Ziua Mondială a Sănătății, un context excelent să ne amintim cât de prețioasă și greu încercată a fost aceasta în ultimul an. 

La Profructta, cu această ocazie, am făcut o mică cercetare în echipa noastră și i-am întrebat pe câțiva dintre colegi care au fost schimbările sănătoase pe care le-au făcut în pandemie. Iată ce am aflat, sub formă de testimoniale, mai jos:

Plimbări mai multe, mese cu familia mai lungi și sănătoase

M-am plimbat mai mult pe jos. Înainte nici nu consideram că asta e o opțiune. Eram în mașină toată ziua. Pandemia m-a făcut să pun preț pe plimbări, să compensez toată perioada de izolare, în care nu am făcut prea multe lucruri. Pe de altă parte, am gătit mai mult, am redus cheltuielile cu comenzile de mâncare și m-am concentrat pe ritualul mesei cu familia. Automat, asta înseamnă că am mâncat și mai sănătos, gătind direct acasă. Aș mai adăuga și faptul că am fost foarte atentă la igienă, motiv pentru care am investit foarte mult în produsele de curățenie, dezinfectanți, măști și geluri pentru mâini”, spune Crenguța, consilier juridic.

Revelații în sport, mai mult dinamism și schimbare de perspectivă

„Eu am descoperit noi instrumente de sport, de care nu știam înainte. Am descărcat noi aplicații cu programe de sport și chiar mi-am dat silința să rămân activă. A fost și puțină presiune pe care am simțit-o, dar în principiu am simțit că este momentul să regândesc puțin ce făceam înainte, să dinamizez puțin rutina. A avut și aspecte pozitive pandemia, asta este clar, depinde cum privim”, ne mărturisește Sorina, colega noastră care se ocupă în general de partea financiară.

Timp cu propria persoană, sănătate psihică

„Nu știu dacă se încadrează la categoria obiceiuri sănătoase, dar eu m-am întors mai mult către mine. Înainte căutam să fac activități mereu cu altcineva, în contexte sociale. De data asta, fără să vreau aproape, m-am trezit că trebuie să fac de unul singur o mulțime de activități, ceea ce a fost bine. Mi-a adus aminte de cât de sănătos e timpul petrecut cu propria persoană, înainte de toate”, este ceea ce domnul Toni, de profesie avocat, ne-a răspuns la întrebarea despre obiceiurile sănătoase dezvoltate în pandemie.

Mai mult verde, de la legume până la contactul cu natura

„Pe mine pandemia m-a ajutat să îmi dau seama că pierdusem undeva contactul cu natura, ceea ce era foarte nesănătos. Și nu mă refer la faptul că nu ieșeam afară suficient, ci la faptul că nu mai mâncam aproape deloc natural, uitasem să mânânc alimente verzi. Devenisem obosită și credeam că e doar de la somn insuficient, însă adevărul este că era și de la mâncarea nu atât de calitativă pe care o consumam. Cu această ocazie, mi-am regândit puțin obiceiurile și am decis să fac schimbări. Am gătit mai mult și am mâncat mai multe fructe și legume. Am ieșit în natură mai conștientă de mine și de puterea pe care o are ea asupra mea”, a adăugat la șirul de povești Isabela, colega noastră din departamentul de comunicare și marketing. 

Iar poveștile cu siguranță pot continua, pentru că, aproape fără să ne dăm seama, sănătatea ne-a reamintit încotro ar trebui să ne uităm și care ar trebui să ne fie prioritățile. 

Așa că, pe final, dedicăm acest articol tuturor, pentru că sănătatea e un dar general valabil, dar în special celor care au trecut prin dificultăți în ultimul an și sperăm ca scurtele noastre istorioare să le aducă măcar puțin zâmbet, în această zi deja atinsă de ploaie.

 

Sursa foto: unsplash.com

Articole recente