Livrăm personal și gratuit în București și Ilfov
Comanda minimă 100 lei

office@profructta.ro (+4) 0748 555 444

Ce obiceiuri te ajută să faci față zilelor caniculare?

14 iulie 2022 Sănătate profructta

Canicula e mereu perioada verii în care, să recunoaștem, nu te simți în stare de mai nimic. Deși nu știi niciodată sigur cât de bine tolerezi temperaturile ridicate, există câteva obiceiuri care transformă canicula în ceva suportabil, dacă le practici atent.

Continuă cu grijă antrenamentul fizic

E minunat dacă vremea caniculară nu îți întrerupe rutina de mișcare. Dar te poate determina să modifici puțin condițiile în care te antrenezi. 

Înainte de toate, asigură-te că ai consumat măcar una-două sticle de apă ( cum sunt cele pentru ciclism), până să începi exercițiile. În pauzele de odihnă, include și pauze de apă.

Caută, de asemenea, să nu te antrenezi în aer liber între orele 10.00 și 16.00, când soarele strălucește foarte intens, dar nu neapărat spre binele tău.

Bea, dar nu oricum, suficientă apă

Oricât ai râvni la un pahar cu apă rece, pe timp de caniculă, apa la temperatura camerei e o idee mult mai bună. Pentru că, deși ai nevoie să te răcorești, corpul nu se va simți forțat să facă tranziția de la cald la rece, iar digestia va rămâne ușoară.

Înoată fără să te ia valul

Profesionist sau din plăcere, înotul rămâne, pentru foarte mulți dintre noi, activitatea preferată din perioada verii. Din păcate, nu e recomandat să îl practici în zilele în care temperatura și umiditatea se află la un nivel ridicat, cum sunt cele de caniculă.

Ce poți face, în schimb, e să-ți programezi înotul dimineața sau în momentele mai liniștite din timpul zilei. Și, oricât de priceput ai fi la acest sport, include în program măcar o ședință de 30 de minute. Astfel, nu vei simți că lenevești sau că te extenuezi prea ușor.

Gândește-te bine la ce pui în farfurie

Pe o vreme toridă, nu doar apa pe care o bei te menține hidratat. Va fi mai ușor să traversezi perioadele cu temperaturi foarte mari dacă alegi alimente care, prin natura lor, ajută corpul să se ,,răcorească” (și nu, nu ne referim la băuturile acidulate sau la mâncărurile foarte reci).

De fapt, avem o serie de propuneri aici: 

https://www.profructta.ro/ce-alimente-ar-trebui-sa-incluzi-in-meniul-tau-pentru-o-vara-reusita/

 

Sursa foto cover: Octavian Pavel

Sursa foto articol: unsplash.com

 

Articole recente