Livrăm personal și gratuit în București și Ilfov
Comanda minimă 100 lei

office@profructta.ro (+4) 0748 555 444

Ce ai putea să înțelegi mai bine despre un producător local?

15 martie 2022 Diverse profructta

Primăvara, natura reînvie, odată cu pofta de shopping local. Despre ce poți câștiga atunci când decizi să cumperi local, până și în situații dificile, am scris aici, în urmă cu un an.

https://www.profructta.ro/top-3-beneficii-pe-care-shopping-ul-local-ni-le-aduce-inapoi-anul-acesta/

Dacă te interesează în continuare subiectul, îți propunem câteva lucruri pe care ar fi bine să le cunoști despre un producător autohton, fie că vrei să îi cumperi produsele, fie că ți-ar plăcea să faci parte din echipa lui.

Și el învață odată cu tine

Poate nu se adaptează la fel de rapid tendințelor pieței, preferințelor tale de consum, așteptărilor pe care le ai de la un anumit produs ori schimbărilor care apar în mediul digital. Așa cum ne asigură un proverb românesc, nimeni nu s-a născut învățat, dar dacă ai suficientă înțelegere și răbdare, va aduce, pentru afacerea și produsul lui, îmbunătățiri pe care nici nu le-ai prevăzut.

Nu ți-ar putea oferi un produs bun fără să își organizeze atent resursele

Produsul local preferat nu ar putea ajunge la tine, așa cum îl cunoști, fără o investiție considerabilă de timp, energie, pasiune, experiență și bani. De asemenea, tot procesul ăsta cuprinde mai multe etape: producție, distribuție, transport și promovare. Din astfel de motive se întâmplă să nu găsești frecvent un portofoliu variat al respectivului producător local, produsele să nu aibă tocmai un preț accesibil sau ca bugetul alocat altor proiecte să fie destul de limitat.

Nimeni, adică nici el, nu e perfect

Dacă îi ești client, știi deja că sunt binevenite atât aprecierile, cât și criticile. Totuși, înainte de a semnala orice neregulă, asigură-te că ai toate datele problemei și ai pus toate întrebările necesare, pentru a primi răspunsul adecvat. 

Practică empatia

Îndemnul ăsta se potrivește oricărei situații de viață. Aici, însă, este posibil ca producătorul căruia i te adresezi să nu-ți înțeleagă deplin munca sau felul în care aceasta îl ajută. Prezintă ceea ce faci onest, demn, profesionist și ținând cont de un lucru simplu: la fel ca tine, și acest om își dorește încrederea comunității lui în produsul pe care îl oferă!

 

Îți mulțumim pentru fiecare zi în care alegi să susții producători locali!

Sursa foto cover: Octavian Pavel

Sursa foto articol: unsplash.com

 

 

 

Articole recente