Livrăm personal și gratuit în București și Ilfov
Comanda minimă 100 lei

office@profructta.ro (+4) 0748 555 444

Ingrediente pentru limonadă la care nu te-ai gândit până acum

01 februarie 2022 Diverse profructta

Deși nu pare deloc la îndemână, este bine ca în vremuri în care avem nevoie de căldură să contăm tot pe băuturile ,,reci’’, dar să le lăsăm să ajungă la temperatura camerei, din grijă pentru sănătatea corpului nostru. Fie că plănuiești să o savurezi în viitorul concediu estival, fie că vrei să testezi de pe acum noi rețete ale acestei băuturi deosebit de populare, îți spunem că nu peste tot în lume clasica limonadă se prepară identic.

Sursa foto: Unsplash.com

Drumul ei a început în Egiptul medieval, iar la capătul lui s-a obținut Kashkab: o băutură din orz fermentat, mentă, rutișor, piper negru și frunze de lămâi. Un amestec mai dulce, totuși, este pomenit în scrierile poetului călător Nasir-i-Kushaw, despre viața egipteană din secolul al-X-lea. Acesta conținea fix ingredientele băuturii pe care o cunoaștem în prezent drept limonadă, lămâi și zahăr, purtând numele de qatarmizat.

Sursa foto: Canva

În Franța (sau izvorul european al limonadei) se păstrează rețeta standard: suc de lămâie, zahăr și apă. De reținut că, în funcție de locul în care ajungi, limonada ți se va servi tulbure, clară, acidulată sau nu.

Sursa foto: Canva

Tot în Europa, dar în partea de nord a Irlandei, vei găsi apa, sucul de lămâie și un ingredient-surpriză: siropul de zahăr brun. Atunci vei ști că băutura pe care ai comandat-o se numește brown lemonade.

Sursa foto: Canva

În Tunisia, lămâia și zahărul sunt completate de aroma deosebită a apei din flori de portocal.

Sursa foto: Canva

Dacă îți miști șoldurile până-n Brazilia, ești așteptat de lime, zahăr și ceva care va da limonadei o consistență interesantă: laptele condensat.

Sursa foto: Canva

Rețeta pentru limonadă a Venezuelei conține apă fierbinte, apă rece, suc de lime și gheață.

Limonada Profructta rămâne cum o știi și poate fi comandată de aici: https://www.profructta.ro/categorie-produs/limonade-naturale/.

Sursa foto cover: Instagram @sucurile_profructta

 

 

Articole recente