Deși nu pare deloc la îndemână, este bine ca în vremuri în care avem nevoie de căldură să contăm tot pe băuturile ,,reci’’, dar să le lăsăm să ajungă la temperatura camerei, din grijă pentru sănătatea corpului nostru. Fie că plănuiești să o savurezi în viitorul concediu estival, fie că vrei să testezi de pe acum noi rețete ale acestei băuturi deosebit de populare, îți spunem că nu peste tot în lume clasica limonadă se prepară identic.
Sursa foto: Unsplash.com
Drumul ei a început în Egiptul medieval, iar la capătul lui s-a obținut Kashkab: o băutură din orz fermentat, mentă, rutișor, piper negru și frunze de lămâi. Un amestec mai dulce, totuși, este pomenit în scrierile poetului călător Nasir-i-Kushaw, despre viața egipteană din secolul al-X-lea. Acesta conținea fix ingredientele băuturii pe care o cunoaștem în prezent drept limonadă, lămâi și zahăr, purtând numele de qatarmizat.
Sursa foto: Canva
În Franța (sau izvorul european al limonadei) se păstrează rețeta standard: suc de lămâie, zahăr și apă. De reținut că, în funcție de locul în care ajungi, limonada ți se va servi tulbure, clară, acidulată sau nu.
Sursa foto: Canva
Tot în Europa, dar în partea de nord a Irlandei, vei găsi apa, sucul de lămâie și un ingredient-surpriză: siropul de zahăr brun. Atunci vei ști că băutura pe care ai comandat-o se numește brown lemonade.
Sursa foto: Canva
În Tunisia, lămâia și zahărul sunt completate de aroma deosebită a apei din flori de portocal.
Sursa foto: Canva
Dacă îți miști șoldurile până-n Brazilia, ești așteptat de lime, zahăr și ceva care va da limonadei o consistență interesantă: laptele condensat.
Sursa foto: Canva
Rețeta pentru limonadă a Venezuelei conține apă fierbinte, apă rece, suc de lime și gheață.
Limonada Profructta rămâne cum o știi și poate fi comandată de aici: https://www.profructta.ro/categorie-produs/limonade-naturale/.
Sursa foto cover: Instagram @sucurile_profructta