Livrăm personal și gratuit în București și Ilfov
Comanda minimă 100 lei

office@profructta.ro (+4) 0748 555 444

Ce fructe îți sunt alături iarna?

26 ianuarie 2022 Sănătate profructta

Lumea asta mustește de întrebări existențiale, dar în rândurile ce urmează sperăm să-ți răspundem adecvat măcar la una dintre acestea. Dacă ai răbdare să citești până la capăt, vei afla de ce, și în cazul fructelor, este bine să-ți faci ,,vara sanie și iarna car’’.

MERELE

Răsfățatele toamnei s-au ascuns în cămară sau în frigider, cu scopuri cât se poate de serioase pentru organismul tău. Iarna pare că totul devine mai greu, dar fibrele pe care aceste fructe le conțin pot face digestia mai ușoară. Sunt alimente sățioase, deci te țin departe de ,,ronțăielile’’ mai puțin sănătoase. Nu te grăbi nici să cureți mărul! În coaja lui se află chercitina- un tip de compus vegetal care îndeplinește cea mai importantă misiune a sezonului: susține imunitatea și reduce inflamația. 

Sursa foto: Dana Sacalov Photography

GREPFRUTUL

Deși vine din ținuturi mult mai calde, răcelile știu grepfrutul de frică, pentru că le poate preveni sau, dacă nu te-au iertat, nu le dă voie să-și facă prea tare de cap prin organism. În plus, acest ,,Poseidon al fructelor’’ știe cum să-ți intre pe sub piele, pentru că se va ocupa din plin de hrănirea și hidratarea ei în sezonul rece.

Sursa foto: Profructta

PORTOCALELE

Dacă într-o zi cineva ți-a dăruit o portocală, iată pentru ce altceva ar trebui să-i mulțumești!  În primul rând, s-a gândit să-ți protejeze imunitatea, să fii bine hidratat și să te ajute să-ți transformi substanțele nutritive în energie cât mai bună.

Sursa foto: Profructta

MANDARINELE

Când anotimpul rece nu prea te îndeamnă să-ți miști corpul, mandarinele te pot face să te răzgândești. Pentru că ameliorează digestia și capacitatea de mișcare. Mai mult, te vei putea mândri cu un păr și o piele care vor avea un aspect ferm și sănătos.

Sursa foto: Profructta

Până data viitoare, sezon fructuos și călduros!

Sursa foto cover: unsplash.com

 

 

Articole recente