Livrăm personal și gratuit în București și Ilfov
Comanda minimă 100 lei

office@profructta.ro (+4) 0748 555 444

Ce strategii de primăvară te conduc spre un stil de viață echilibrat?

16 aprilie 2024 Sănătate profructta

Primăvara ne ajută enorm să apreciem darurile naturii și ne încurajează să facem mici sau mari schimbări care ne redau vigoare, dar și echilibru interior. Evident, în acest punct nu se poate ajunge fără o implicare consistentă, astfel că, în cele ce urmează, vom descoperi împreună cu tine câteva obiceiuri pe care merită să le cultivi în sezonul curent, pentru a avea un proces de transformare blând și demn de toate laudele.

1. Ce fel de mișcare ar trebui să fac primăvara?

Indiferent de anotimpul din calendar, cel mai important este să nu renunți la cele minimum 30 de minute de mișcare zilnică (fie că ai un antrenament organizat, fie că ți-ai făcut o rutină ceva mai flexibilă).

Dar, cum primăvara oferă mai multe oportunități de a petrece timp în mijlocul naturii, specialiștii în medicina de prevenție recomandă să acumulezi cel puțin 2,5 ore de mișcare săptămânală.

Paleta de opțiuni este cât se poate de vastă: poți face plimbări prin parc, drumeții, trasee de mers alert sau chiar lecții de dans în aer liber.

Scopul este să-ți îmbunătățești rezistența la efort, tonusul muscular și mecanismele de gândire clară.

2. Ce anume aș putea să modific în regimul alimentar de primăvară?

Dacă alegi conștient și echilibrat alimentele pe care le consumi, este foarte puțin probabil să ai nevoie de vreo schimbare substanțială.

Ce ar trebui mereu prioritizat, mai ales în abundența de ingrediente a primăverii, sunt alimentele de sezon, proveniența lor locală și stabilirea unui regim bogat în legume, fructe, verdețuri, leguminoase și cereale integrale. Fiecare aliment în parte va favoriza acumularea de vitamine și minerale în organism, după experiența sezonului rece, și va contribui la diminuarea efectelor asteniei de primăvară (dacă încă te confrunți cu ele).

Pentru a avea și mai mari siguranță că vei obține rezultatul dorit, ar fi minunat să ai un program de somn regulat și odihnitor (8 ore /noapte), împreună cu un consum zilnic de minimum 2 L de apă.

Cât despre ce ar trebui înlocuit, sucurile naturale, fără zahăr adăugat, sunt preferabile băuturilor alcoolice sau celor acidulate.

3. Ce obiceiuri sunt benefice pentru minte, în perioada de primăvară?

      

Prin excelență, primăvara este un anotimp care invită la diversificarea activităților zilnice, lucru hrănitor, dar și epuizant, pentru mintea umană.

Pentru calmarea sistemului nervos, sunt indicate activități care îndeamnă la meditație.

Pe lângă ședințele de yoga, sunt la fel de benefice ocupațiile precum pictura, cititul și notatul într-un jurnal al lucrurilor față de care simți recunoștință (de la cele mai simple până la cele mai complexe).

Deosebit de important pentru antrenamentul unei minți sănătoase este să socializezi frecvent, dar selectiv, cu oameni care discută idei relevante, datorită cărora veți evolua separat și împreună.

Surse foto:

https://unsplash.com/

https://pixabay.com/ro/

 

Referințe:

https://www.cdc.gov/chronicdisease/resources/infographic/healthy-spring.htm

https://www.lifespan.org/lifespan-living/its-spring-thing-healthy-tips-new-season

 

 

Articole recente