Livrăm personal și gratuit în București și Ilfov
Comanda minimă 100 lei

office@profructta.ro (+4) 0748 555 444

FRUCTE CARE AU INSPIRAT CÂNTECE

27 martie 2022 Diverse profructta

Fructele merită din plin să facă parte din viața ta, datorită beneficiilor pe care ți le oferă pentru sănătate. Dar te-ai gândit că, la fel de bine, un anumit fruct s-a aflat la baza cântecului care îți aduce o stare bună? Dacă ai nevoie de recomandări pentru playlist, haide să pornim pe traseul muzical, inspirat de roadele din mediul natural!

LEMON TREE-Fool’s Garden

Piesa asta a apărut în anul 1995 și face parte de pe albumul Dish of the Day, al formației germane Fool’s Garden. Nu putem ști care a fost exact povestea lămâiului din cântec, dar se crede că solistul Peter Freudenthaler ar fi decis să scrie despre el în timp ce își aștepta iubita, pentru o întâlnire romantică. Fiindcă viața îți dă lămâi chiar și pe note muzicale, așteptarea entuziastă ia culoarea cerului senin (blue sky), dar vine în contrast cu situația dezamăgitoare în care persoana iubită nu își ține cuvântul. (yellow lemon tree). Ce rămâne în urmă? Un lung șir de întrebări și un cântec fredonabil.

RASPBERRY BERET-Prince

Zmeura a conferit o nuanță dulce și unui cântec lansat în anii ‘80, al artistului american Prince. Aici, fructul descrie culoarea beretei purtate de acea fată care a inspirat piesa despre o poveste de dragoste, compusă atât din stângăcii, cât și din momente frumoase. Orice s-ar fi întâmplat, după cum aflăm la final, relația și culoarea beretei se pare că au fost greu de uitat pentru autorul versurilor.

ORANGE-Clay

Mai aproape de prezent, cântăreața de R&B și Soul Clay a lansat, în 2018, single-ul Orange. Deși culoarea portocaliu transmite optimism, bucurie și alte stări cu o conotație pozitivă, artista și compozitoarea din Los Angeles o utilizează pentru a sugera pierderea treptată a sentimentelor din spectrul bun, într-o lume nesigură, dominată de nedreptăți, în care binele obține din ce în ce mai greu victoria.

APPLE JUICE-Jessie Reyez

Tot în 2018, Jessie Reyez a lansat Apple Juice, un cântec la fel de natural și autentic precum un suc din mere. Deși titlul nu e reluat în textul piesei, versurile subliniază, într-un mod personal și emoționant, cât de mult contează efortul ambilor parteneri, pentru a face față provocărilor din viața de cuplu- în ciuda bagajului de experiențe dificile pe care fiecare dintre ei îl poartă.

Sursa foto articol: unsplash.com

Sursa foto cover: Octavian Pavel

 

Articole recente