Link catre articol – www.forbes.ro
Premium Fruct, producatorul de sucuri naturale Profructta, a inregistrat in 2016 o cifra de afaceri dubla fata de anul anterior, ajungand la vanzari de 110.000 de euro.
La rezultatele pozitive ale companiei a cantarit si extinderea retelei de distributie catre mari retaileri, realizata in primul semestru al lui 2016.
“Anul 2016 a fost o provocare pentru Profructta, am inceput progresiv cu lansarea oficiala a sucurilor, un rebranding atractiv al etichetelor, care sa reprezinte colectia de sucuri naturale premium, apoi continuarea planului de extindere a punctelor de distributie catre supermarketuri, magazine, retele de cafenele, hoteluri si restaurante din Bucuresti si alte orase din tara. Rezultatele evolutiei pozitive se vad in acesta cifra pe care dorim sa o dublam in 2017, ca urmare a proiectelor si investitiilor pe care le avem in vedere”, spune Andreea Mureseanu, directorul general Premium Fruct, producatorul sucurilor 100% naturale Profructta.
Investitia initiala in unitatea de productie de sucuri naturale din Campulung Muscel s-a ridicat la 600.000 de euro si a fost sustinuta din fonduri proprii. In prezent, fabrica din Campulung Muscel proceseaza 2.000 de litri de suc din fructe si legume pe zi, capacitatea maxima de prelucrare fiind de 8.000 de litri pe zi.
Potrivit reprezentantilor Profructta, cresterea vanzarilor se datoreaza si apetitului din ce in ce mai ridicat al romanilor pentru consumul de sucuri naturale si de produse romanesti.
Planurile din 2017
In acest an, in toamna, compania si-a propus lansarea liniei de prelucrare a fructelor si legumelor uscate, un proiect care presupune investitii in publicitate si comunicarea produselor noi, ce se ridica la aproape 100.000 de euroIn prezent, sucurile Profructta sunt distribuite in retelele de magazine Mega Image, Auchan si Cora, in brutariile Paul si Panemar, retelele 1 minute si Ted’s, hoteluri, magazine, cafenele si restaurante din Bucuresti, Brasov, Constanta si Cluj. Colectia de sucuri naturale premium Profructta este realizata din mere, pere, coacaze, visine, cirese, fructe de padure si legume, exclusiv romanesti.
Fabrica de sucuri naturale Profructta a fost infiintata in 2012 la Campulung Muscel.