Primăvara pune pe masă multe oportunități de renaștere, dar pentru a face o schimbare durabilă, inclusiv la nivel alimentar, ai nevoie de puțin curaj și dorință de a pune lucrurile cap la cap.
De ce ai face asta?
Poți să alegi planificarea meselor tale pentru o anumită perioadă, câteva zile, o săptămână, o lună, un an sau pe termen nedeterminat, având un obiectiv personal: de a evita mâncatul haotic, de a te hrăni mai sănătos, de a urma un regim alimentar special, de a economisi timp și resurse, de a reuși să iei mai des masa în compania celor dragi.
Esențial este să-ți răspunzi la întrebarea de mai sus după ce ți-ai găsit propriile argumente, pentru că doar așa vei putea formula un obiectiv cât mai ușor de realizat.
La ce te-ar ajuta?
Să economisești timp
Îți organizezi mai bine programul zilnic, eviți mâncatul ,,pe fugă’’, dedici ritualului mesei timpul necesar, pleci mai hotărât la cumpărăturile de alimente, ai mai multă inspirație pentru gătit.
Să stabilești mai ușor cantitatea de mâncare potrivită pentru tine
Astfel, vei putea să respecți cerințele unui regim alimentar special, evitând să faci excese.
Să nu risipești mâncarea
Dacă vei reuși să estimezi mai ușor ce și cât ai nevoie să mănânci, vei face cumpărături în consecință și vei învăța să integrezi în rețete noi alimentele rămase.
Să planifici mai bine bugetul pe care îl aloci alimentelor
În felul ăsta, vei putea economisi în special banii pe care i-ai fi cheltuit pe mese prea costisitoare sau pe tentații nesănătoase.
Să acorzi un timp rezonabil gătitului
Făcând asta, nu-ți vei lăsa programul acaparat de activitatea gătitului, dar nici nu o vei neglija complet.
Să alcătuiești un meniu divers
În el poți include alimentele pe care îți doreai să le încerci de mult sau pe cele care te-ar ajuta să te hrănești mai sănătos, însemnând mai multe fructe, legume sau cereale integrale.
Ce ar fi util?
Să începi treptat
Alege, în primul rând, mesele pe care ți-ar fi cel mai ușor să le pregătești: care nu ar fi complicate, nu ți-ar răpi mult timp și nu ar fi cea mai nesănătoasă opțiune. După o vreme, poți încerca rețete și ingrediente noi, cu mai multe beneficii pentru sănătatea ta.
Să faci un mic inventar al alimentelor din frigider sau din cămară
Așa vei decide mai ușor ce este nevoie sau nu este nevoie să cumperi.
Să ai la îndemână elementele-cheie
Ar fi bine să ții cât mai în apropierea ta ingredientele pe care ai vrea să le folosești (cel) mai mult, pentru o schimbare concretă.
Să incluzi în planul tău o zi ,,diferită’’
Pe scurt, să lași loc unei zile de lenevit, de mâncat în oraș ori de încercat preparate din bucătăria unei alte culturi.
Să integrezi alți membri ai familiei
Fără să însemne că-ți vor strica planul de masă personalizat, poți coopta în această misiune copiii, care vor deprinde importanța unei vieți structurate și a echilibrului alimentar, și acei adulți din familie care vor să se implice activ în pregătirea mesei.
Te susținem indiferent de alegerile tale și îți dorim o primăvară delicioasă!
Sursa foto cover: unsplah.com
Sursa foto articol: Profructta