Livrăm personal și gratuit în București și Ilfov
Comanda minimă 100 lei

office@profructta.ro (+4) 0748 555 444

Patru categorii de fructe care aduc fericirea

20 martie 2022 Sănătate profructta

Pentru fiecare dintre noi, fericirea poate fi definită printr-o mulțime de întâmplări, lucruri, senzații, sentimente și legături pe care le avem cu oamenii din jurul nostru. Din 2013, prin hotărârea Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, 20 martie a devenit ziua în care sărbătorim, la nivel internațional, dreptul de a fi fericiți și de a oferi fericire altora.

În 2022, tema dedicată acestei zile este Build Back Happier. Astfel, 20 martie vine cu speranța de a construi o lume care să acționeze concret pentru fericirea locuitorilor săi, care au trecut prin încercarea pandemiei de Covid-19 sau încă sunt nevoiți să înfrunte situații care îi afectează extraordinar de mult, atât personal, cât și ca membri ai comunității globale.

Sursa foto: unsplash.com

Cum fericirea nu depinde niciodată de un singur aspect al vieții, am decis să ne concentrăm pe legătura dintre ea și alimentație. Așa că iată un top 4 al fructelor care fac fericit corpul, dar și psihicul.

Fructele din pădure au dimensiuni modeste, dar sunt foarte bogate în flavonoide și antioxidanți. În general, acești compuși vegetali sunt responsabili pentru pigmentul specific al fructului despre care vorbim: de pildă negrul murelor sau albastrul afinelor. Mai important de atât, însă, este că asemenea proprietăți ale fructelor care provin din pădure pot îmbunătăți comunicarea dintre neuroni – o cale destul de sigură spre fericire.

Sursa foto: Octavian Pavel

Merele cunosc rețeta cea mai simplă a fericirii. Dincolo de gustul bun pe care îl au, fac parte din categoria fructelor sățioase. Asta înseamnă că, în afară de a-i transmite organismului să se oprească la timp din ronțăit, au și un efect liniștitor asupra psihicului.

Sursa foto: Profructta

Fructele roșii sunt, la rândul lor, un mood booster incredibil. Că ne referim la zmeură, căpșune, vișine sau cireșe, toate fructele cu pigment roșu au puterea de a lupta împotriva radicalilor liberi. Așa reușesc să reducă stresul acumulat în organism, să prevină îmbătrânirea timpurie a celulelor, să susțină imunitatea și să-ți dea suficiente motive de a fi fericit.

Sursa foto: Profructta

Citricele au înțeles că fericirea creierului tău poate molipsi foarte ușor lumea din jur. Pentru asta, conțin folat: o formă a vitaminei B9, care îi poartă de grijă memoriei, te ajută să procesezi mai bine informația și previne declinul cognitiv. Cu alte cuvinte, nu vei uita prea curând lucrurile care îți aduc, într-adevăr, fericirea!

Sursa foto: Profructta

Îți dorim să găsești, zilnic, minimum un motiv întemeiat de a fi fericit!

Sursa foto cover: Profructta

 

 

 

 

 

 

 

Articole recente