Livrăm personal și gratuit în București și Ilfov
Comanda minimă 100 lei

office@profructta.ro (+4) 0748 555 444

Patru clișee de primăvară care chiar au rost

01 martie 2021 Presa profructta

Dacă sunteți dintre cei care au auzit, încă de la grădiniță, că primăvara natura renaște, oamenii întâmpină acest anotimp făcând curățenie, cumpără bunătăți de sezon sau se întorc de la plimbare cu un buchet de flori, articolul de mai jos nu vă aduce nimic nou. Până la a da scroll, haideți să reluăm, totuși, lista clișeelor primăvăratice și să vedem dacă și mai ales cum ne readuc ele la viață!

Curățenia de primăvară

Dincolo de a marca tranziția de la sezonul pasiv (rece) la cel activ (cald), ritualul curățeniei de primăvară vă poate ajuta să vă organizați eficient atât spațiul, cât și mintea. Nu suntem specialiști în Neuroștiințe, dar nici singurii care au aflat, pe propria piele, că o activitate care necesită ceva efort fizic – așa cum este curățenia – mai ordonează puțin și din haosul minții. Să fim sinceri: altfel prindem curaj să rezolvăm probleme actuale sau să începem proiecte noi dacă știm că am transformat debaraua de acasă într-un spațiu curat, ușor accesibil și nu atât de asemănător cu portalul spre necunoscut din filmele SF! Cei înspăimântați de lavetă, mop sau detergent pot practica liniștiți decluttering-ul, sortând conștiincios obiectele de pe birou, tacâmurile din sertar, cărțile din bibliotecă sau hainele din garderoba de primăvară. Kind reminder, à la Marie Kondo: încercați să mulțumiți articolelor de care nu mai aveți nevoie acum, dar v-au fost alături în lockdown.

Cumpărăturile pentru alimente de sezon

Fără să intrăm în dezbateri administrative, aproape orice locuitor al Planetei ar recunoaște, cu mâna pe inimă, că a fost fermecat de culorile și miresmele pe care le-a surprins într-o excursie la piață primăvara. Multitudinea de verdețuri, legume și fructe proaspete chiar oferă șansa la o viață mai bună oamenilor care le cumpără local, dar și fermierilor care le cresc și le culeg cu grijă. Sunt alimente pe care nu doar omul, dar și organismul lui, le recunoaște ca fiind bune. Vitaminele și mineralele pe care acestea le conțin se absorb cum trebuie, ajung unde trebuie și ajută corpul să se dezmeticească firesc din amorțeala lunilor reci, în care nu prea se poate spune că oamenii s-au orientat chiar către cele mai sănătoase gustări, însă nu dezamăgesc nici cel mai pretențios pofticios.

Plimbarea cea de toate zilele

Plimbarea pentru a-ți limpezi gândurile sau a cunoaște mai bine pe cineva nu e un simplu clișeu de umplutură din filmele romantice. Acțiunea de a face câțiva pași ne dă puțin timp să procesăm cu mintea rațională emoții destul de puternice. Astfel, ne dăm seama cam cât de supărați ar trebui să fim pe ce s-a discutat la masa în familie sau cam către ce fel de persoană zboară fluturii din stomac. Pe lângă beneficiile aduse minții, o plimbare zilnică, de 15-30 minute, presupune efort moderat. Ce face acesta? Ajută la menținerea greutății corporale într-un mod sănătos, completează bine sesiunile de antrenament organizat, poate reda echilibrul și coordonarea mișcării – capitole la care știm că nu toată lumea excelează în contextul pandemiei.

Cu o floare se face mereu altă primăvară

Culesul florilor este activitatea pe care mulți dintre noi o asociază, încă din copilărie, cu primăvara. În afară de a crea un decor frumos pentru poze, a aduce un zâmbet pe chipul mamei și al bunicii sau a pune mici probleme în cuplu (dacă buchetul nu a fost alcătuit cu atenție), florile au multe feluri prin care ne fac viața mai bună. Dacă avem noroc de văz, gust și miros, ne trezesc simțurile amorțite de ger și ne fac să descoperim o culoare interesantă, un parfum care ni se potrivește sau gustul unei amintiri dragi. Spre bucuria adulților, iau copiii (fie și pentru puțin timp) din fața ecranelor digitale, învățându-i să își dezvolte abilități precum ordonarea, selecția și respectul pentru natură (căci nu este permis să culegem flori din orice spațiu). Schimbă câte ceva în casele tuturor, pentru că dăruiesc lumină și culoare unui loc în care ne-am obișnuit să petrecem mare parte a zilei. Sunt un prilej de aromaterapie, când orele de Zoom ne-au ajuns. Ne îndeamnă să ieșim la soare, fiindcă am văzut cât de greu îi e corpului nostru fără vitamina D.

Orice ați alege să faceți, vă dorim o primăvară care să trezească tot ce e mai frumos în lumea voastră, completată cu succes de oricare dintre sortimentele Profructta!

Sursa foto: unsplash.com

Articole recente