Livrăm personal și gratuit în București și Ilfov
Comanda minimă 100 lei

office@profructta.ro (+4) 0748 555 444

TREI SPECIALITĂȚI DE BĂUT CARE SCHIMBĂ GUSTUL IERNII TALE

21 ianuarie 2022 Rețete profructta

Iarna încă se plimbă capricios printre zilele deosebit de blânde și cele cu temperaturi scăzute. Pentru clipele calde sau reci, exact ca în viață, îți propunem trei variante de băuturi prin care fructele au de gând să dea un cu totul alt gust acestui anotimp.

Latte cu gust de mere și caramel

Nimic nu îmblânzește iarna mai mult decât gustul merelor, aburul cafelei și o notă fină de caramel. În dimineți foarte ocupate sau libere pentru lenevit, avem pentru tine latte-ul potrivit!

Ingrediente

2 shoturi espresso (sau ⅔ dintr-o cană de cafea)

 60 ml suc natural de mere

⅛ linguriță de scorțișoară

⅛ linguriță de nucșoară

cremă pentru cafea cu aromă de caramel (după gust)

Preparare

Într-un vas pentru fiert, încălzește sucul din mere, împreună cu scorțișoara și nucșoara. Amestecă până când ingredientele vor forma o compoziție omogenă, apoi pune recipientul deoparte.

În cana pentru latte, adăugă cele două shoturi de espresso (sau cantitatea de cafea indicată mai sus), apoi transferă aici amestecul obținut anterior.

Completează latte-ul folosind crema pentru cafea.

Îți recomandăm să-l consumi cald, în zilele reci de iarnă.

Sursa foto: unsplash.com

Rețeta originală: http://zestysouthindiankitchen.com/caramel-apple-pie-latte/

PUNCH ÎN STIL AUSTRIAC

Cu sau fără schi, te avertizăm că acest punch îți va da idei pentru un veritabil concediu de iarnă! 🙂

Ingrediente

3 căni (720 ml) apă

3 pliculețe de ceai din portocală roșie (alternativ: hibiscus sau ceai negru)

1 baton de scorțișoară

4 cuișoare

1 anason stelat

1.5 căni (360 ml) suc natural din portocale (sau stors din 4-5 portocale mari)

2 linguri  (30 g)  de zahăr alb sau brun (cantitatea poate fi personalizată sau omisă)

1/4 cană (60 ml) rom dark (38 %)

1/4 cană (60 ml) Cointreau sau lichiorul de portocale preferat

Pentru decor:

felii de portocală, anason stelat

Preparare

Pune apa la fiert într-un vas mediu. Adaugă pliculețele de ceai, scorțișoara, cuișoarele și anasonul stelat. Oprește focul, pune capacul vasului și lasă totul să se înmoaie, timp de 10 min. 

Îndepărtează pliculețele. Adaugă sucul din portocale și zahărul. Pune din nou compoziția la fiert.  

Adaugă rom și Cointreau. Reîncălzește amestecul, având grijă să nu fiarbă, în etapa asta.

 La final, verifică dacă punch-ul este suficient de dulce. Dacă vei dori să se mențină cald câteva ore, ar fi bine să scoți mirodeniile, ca punch-ul să nu devină prea tare sau prea amar, în caz că nu îl vei consuma imediat. Înaintea servirii, decorează punch-ul  cu felii de portocală și anason stelat și nu uita să îl bei cald.

Sursa foto și rețeta originală: https://www.lilvienna.com/hot-punch/

Italian Greyhound

Nu garantăm că acest cocktail va alunga iarna mai repede, însă te va face să visezi la câteva petreceri italienești de vară.

Ingrediente

1 lingură de rozmarin proaspăt tocat

1/4 cană (50 g) zahăr – poate fi omis

60 ml gin

120 ml grepfrut proaspăt sau în varianta de suc natural

 30 ml Aperol or Campari liqueur

1 crenguță de rozmarin proaspăt, opțional

Preparare

 Îmbină zahărul și rozmarinul tocat, apoi distribuie amestecul pe toată suprafața unei farfurii.

Tapetează marginile paharului de cocktail cu zeama de la un grepfrut, apoi presează paharul pe farfurie, ca marginile acestuia să fie învelite în zahăr (poți omite acest detaliu ornamental).

Pune cuburi de gheață pisate în pahar, în funcție de preferință. Apoi toarnă cantitățile precizate de gin, suc și Aperol.

Pentru aromă, adaugă în pahar crenguța de rozmarin. Agită sau amestecă ușor ingredientele din cocktail.

Sursa foto: unsplash.com

Rețeta originală: https://familystylefood.com/italian-greyhound-with-rosemary-sugar/

Îți dorim să te bucuri de specialitățile pe care ți le-am propus iarna aceasta, dar să nu exagerezi până la următorul articol!

Sursa foto cover: Unsplash & Canva

 

 

 

 

 

 

 

Articole recente