Livrăm personal și gratuit în București și Ilfov
Comanda minimă 100 lei

office@profructta.ro (+4) 0748 555 444

Ce beneficii poate avea sucul natural pentru ritualul tău de înfrumusețare?

08 martie 2023 Sănătate profructta

De 8 martie, și în oricare altă zi, frumusețea feminină merită apreciată pe toate planurile. Indiferent cât de mult te interesează acest subiect, suntem siguri că știi cum frumusețea exterioară este foarte puternic influențată, din interior, de alimentele, gustările și băuturile care fac parte din stilul tău de viață. Pentru un plus de sănătate și bucurie, te invităm să citești, în articolul dedicat Zilei Femeii, ce tipuri de suc natural îți pot completa ritualul de îngrijire a tenului, unghiilor, părului și ochilor, astfel încât să fii mereu mândră de frumusețea pe care o ai de la natură.

1. Sucul natural din mere poate ajuta tenul să fie mai puțin afectat de poluare

Situația actuală a mediului înconjurător a făcut din ce în ce mai multe femei să conștientizeze impactul negativ al poluării, inclusiv când vine vorba despre ten. Printre multe alte beneficii, sucul din mere 100% natural are un conținut semnificativ de polifenoli și flavonoide. Oamenii de știință au constatat că astfel de compuși vegetali au capacitatea de a inhiba multiplicarea speciilor reactive de oxigen. Aerul poluat favorizează acest fenomen, mai departe responsabil pentru mai multe afecțiuni dermatologice: acnee, dermatită atopică și îmbătrânirea prematură a celulelor de la nivelul pielii.

2. Lămâia, sub formă de suc, poate fi bună pentru sănătatea unghiilor

Când îți dorești o manichiură impecabilă, nu este suficient să mergi la salon. Pe termen lung, sănătatea unghiilor poate fi întreținută și prin ingredientele prezente în alimentația ta. Dacă ai unghiile subțiate sau cu un aspect uscat, consumul de produse care conțin suc de lămâie, obținut natural, se poate dovedi util inclusiv pentru a-ți face unghiile mai puternice și chiar pentru ameliorarea îngălbenirii lor.

3. Sucul natural din portocale prezintă beneficii pentru un păr mai bogat și mai frumos

Părul sănătos și strălucitor inspiră, în mod clar, feminitate. Sucul din portocale natural se află pe lista de produse care conțin caroten și numeroși antioxidanți. Asemenea substanțe nutritive nu doar că pot preveni căderea părului, dar îl și ajută în procesul de regenerare, făcându-l mai puternic de la nivelul celulelor.  Tot un astfel de suc îți poate oferi beneficii, atunci când îți dorești ca părul tău să arate mai bine, pe cale naturală. Spre exemplu, îl poți folosi în compoziția măștilor pentru păr, alături de ingrediente cum sunt sucul de lămâie sau mierea.

4. Sucul natural din coacăze negre poate contribui la sănătatea ochilor.

Multe situații din lumea de acum prezintă un risc pentru sănătatea ochilor: expunerea prelungită la ecrane, lipsa de somn, agresivitatea razelor UV.  Din fericire, există suficiente alimente și băuturi naturale care au un efect benefic asupra vederii. De pildă, produsele care conțin suc natural din coacăze negre pot îmbunătăți aspecte precum adaptarea vizuală la întuneric, felul în care circulă sângele la nivel ocular, simptomele de oboseală din zona ochilor, pentru că o viață sănătoasă se reflectă în privire.

 

Referințe: 

https://www.healthline.com/health/apple-for-face

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6769904/

https://cel.md/blogs/news/lemon-benefits-for-skin

https://www.conserve-energy-future.com/orange-juice-benefits.php

https://www.healthline.com/health/health-benefits-black-currant#skin-soother

 

Sucuri naturale recomandate: 

https://www.profructta.ro/produs/suc-din-mere-1l/

https://www.profructta.ro/produs/limonada-500ml/

https://www.profructta.ro/produs/suc-din-portocale-1litru/

https://www.profructta.ro/produs/suc-din-mere-si-coacaze-330ml/

 

Surse foto:

copertă: Pixabay & Profructta

articol: https://pixabay.com/ro/

 

Articole recente