Livrăm personal și gratuit în București și Ilfov
Comanda minimă 100 lei

office@profructta.ro (+4) 0748 555 444

Fructele și vitaminele: despre nutrienții din fructe, rolul și beneficiile acestora + care sunt cele mai sănătoase fructe și cum ajută organismul?

01 februarie 2023 Sănătate profructta

Regimul alimentar care conține alimente bogate în vitamine, minerale, fibre și alți nutrienți necesari, contribuie semnificativ la buna funcționare a organismului. Tu știai că vitaminele sau micronutrienții, așa cum mai sunt denumite acestea, au un rol foarte important în menținerea stării de sănătate? Deoarece sunt substanțe necesare pentru organismul tău, trebuie să te asiguri că le incluzi în dieta personală, în cantități normale. Pentru mai multe informații legate de cantitățile pe care le poți consuma, este recomandat să consulți sfatul unui medic de specialitate.

În acest articol, vei afla câteva informații principale despre vitaminele care se regăsesc în fructe, rolul și beneficiile acestora, care sunt cele mai sănătoase fructe și cum ajută organismul. 

1. Despre beneficiile fructelor și rolul lor pentru sănătatea organismului

Fructele conțin numeroase vitamine, care asigură  funcționarea optimă a organismului uman. De aceea, ele nu trebuie să lipsească din dieta alimentară a niciunei persoane. În afară de a  consumuma regulat fructe în stare solidă, poți alege să te bucuri de  sucuri naturale   , într-o gamă variată de sortimente, care sunt produse doar din fructe presate la rece și îmbuteliate la sticlă din sticlă, special pentru a le menține multiplele proprietăți de care vei putea beneficia și tu. Toate produsele noastre, marca Profructta, sunt naturale, sănătoase și sigure pentru consumul de zi cu zi, într-o pauză de gustare. 

 

 

 

 

 

 

 

 

De asemenea, obținem produsul finit, cu grijă și atenție pentru tine, din fructe culese cu mâna, care sunt crescute de producători locali, direct în propriile livezi, cum sunt cele ale bunicilor tăi, de care îți amintești mereu cu drag. Pe lângă sucurile obținute din materia primă alcătuită din fructe românești de calitate premium, cea provenită de la furnizori externi, din țări precum Spania sau Grecia, respectă aceleași standarde, menite să nu afecteze calitatea nutritivă a sucului rezultat, tocmai datorită metodelor de fabricație pe care le folosim în acest scop.

Pentru că ne dorim să înțelegi mai bine care sunt câteva dintre substanțele nutritive pe care le conțin cele mai sănătoase fructe, ce rol și ce beneficii majore au asupra menținerii stării optime de sănătate, am pregătit pentru tine o serie de informații care sperăm că îți vor veni în ajutor.

Pe lângă vitamine și minerale, este important de adăugat că fructele conțin  un aport impresionant de fibre și antioxidanți.

Fibrele,  de care este cel mai bine să beneficiezi consumând fructul în stare solidă, ajută la menținerea unei greutăți optime, contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare și a diabetului, au capacitatea de a reduce absorbția colesterolului din alimente. Antioxidanții contribuie la reducerea și prevenirea riscului de a dezvolta afecțiuni ale sistemului imunitar sau cardiac, pot diminua riscul de infecții, având un aport semnificativ  la  îmbunătățirea răspunsului  imunitar pe care îl dă organismul, și  pot ajuta  inclusiv la prevenirea îmbătrânirii premature.

Important! Dacă îți dorești să afli mai multe informații despre subiect, este necesar să ceri sfatul unui medic specialist, care îți va prezenta, în detaliu, ce rol și ce beneficii au vitaminele care se regăsesc în fructele pe care ți-ai propus să le introduci în dietă.  Pentru varietate, poți  să descoperi mai multe produse care conțin sucuri naturale,  în magazinul nostru online, și să le alegi pe cele care consideri că se potrivesc perfect stilului tău de viață. Fiecare pahar de suc natural de la Profructta pe care îl consumi reprezintă o sursă importantă de energie și stare bună de sănătate. În plus, îți poți îndrepta atenția și către selecția noastră de oranjadă naturală și limonadă naturală

 

2. Cele mai sănătoase fructe – top 10 cele mai sănătoase fructe și ce substanțe necesare pentru organism conțin acestea

Fiecare fruct conține numeroase vitamine, minerale și  alți nutrienți esențiali pentru buna funcționare a organismului uman. Acestea oferă numeroase beneficii pentru starea ta bună de sănătate și pentru vitalitate.  Deși nu toate se regăsesc în selecția de produse Profructta, ne-am gândit că este important să îți oferim diverse posibilități de a te bucura de tot ce îți vor oferi mai bun asemenea alimente.

Așadar, am pregătit pentru tine o listă cu top 10 cele mai sănătoase fructe și ce substanțe necesare pentru organism conțin acestea.

 

  • Lămâile

Lămâile sunt destul de sus pe lista fructelor sănătoase, acestea fiind foarte bogate în antioxidanți. Conțin vitamina C din belșug, motiv pentru care au capacitatea de a diminua colesterolul din sânge. De asemenea, vitamina C contribuie la reducerea ridurilor și întărește sistemul imunitar. Dacă îți dorești să te bucuri de toate beneficiile pe care ți le oferă consumul regulat al acestor citrice, poți alege să savurezi orice sortiment de limonadă naturală, pentru care folosim doar apă filtrată și sirop de agave (care are un indice glicemic foarte bun și non-toxic pentru sănătate).

  • Portocalele

Portocalele și lămâile se aseamănă, în mare parte, cu lămâile, din punctul de vedere al proprietăților benefice pentru starea de starea sănătății.  Ambele fiind citrice, au un aport semnificativ vitamina C, A și B1, plus minerale, cum sunt calciul și potasiul. Fructele acestea  contribuie la menținerea sănătății creierului și scad riscul de accident vascular. Mai mult, ajută la protejarea oaselor, a mușchilor și rinichilor, datorită conținutului de potasiu.

  •  Merele

Îți amintești de fructele copilăriei, mai exact, merele? Sunt minunate,  pentru că au în componență multe vitamine din grupul B-urilor, vitamina C, mangan și potasiu. Dacă le vei consuma frecvent sau vei decide să le savurezi sub formă de suc natural, produs din merele culese din livezi răzlețe, cu grijă pentru a te menține sănătos, te vor proteja din mai multe puncte de vedere. De exemplu, susțin sănătatea cerebrală, buna funcționare a sistemului cardiovascular și te vor ajuta să-ți menții o greutate corporală normală.

  • Piersicile

Piersicile conțin potasiu, antioxidanți și multe alte proprietăți benefice pentru organism. Contribuie la o piele sănătoasă, previn bolile cardiovasculare, diabetul și multe alte afecțiuni nedorite.

  • Afinele

Afinele, asemenea celorlalte fructe de pădure, conțin o cantitate crescută de antioxidanți, vitamina K, E, B-uri, cupru și mangan. Ajută la menținerea sănătății osoase și a celei de la nivelul pielii. De asemenea, contribuie la îmbunătățirea memoriei și la coordonarea motorie.

  • Bananele

Bananele sunt alimente bogate în potasiu, fibre, magneziu, cupru și vitamine din grupul B-urilor. Sunt benefice pentru sănătatea inimii, a rinichilor și scad riscul de a dezvolta astm, atât în cazul copiilor, cât și în cazul adulților.

  • Ananasul

Ananasul este un fruct exotic, foarte răcoros și delicios. Conține antioxidanți, precum vitamina C, vitamine din grupul B, mangan și fibre. Asemenea bananelor, ananasul contribuie la împiedicarea dezvoltării astmului. Mai mult decât atât, ananasul se dovedește eficient și  pentru menținerea funcționării optime a sistemului digestiv.

  • Mangoul

Mangoul este indicat pentru conținutul său de  antioxidanți, vitamina A, vitamine din grupul B-urilor, vitamina K, cupru, magneziu și potasiu. Printre beneficiile sale se numără creșterea imunității, contribuția la o digestie bună, ajutorul pentru sănătatea pielii și a unghiilor. Pentru mai multe informații medicale, nu ezita să soliciți sfatul unui medic specialist.

  • Rodiile

Rodiile  au un gust delicios, dar  se află  și în topul celor mai sănătoase fructe, pentru abundența de vitamine, minerale și antioxidanți. Consumul de rodii poate preveni apariția infecțiilor, poate avea beneficii  asupra  memoriei și  poate reduce riscul de a dezvolta artrită. 

  • Strugurii

Strugurii se află, și ei, printre fructele cele mai sănătoase.  Datorită substanței pentru care sunt renumiți, ce se numește resveratrol, pot contribui la prelungirea longevității, deoarece stimulează anumite gene care sunt asociate cu procesul de îmbătrânire. Reglează nivelul glicemiei, al tensiunii, al colesterolului și scad riscul de a dezvolta afecțiuni oculare.

 

În concluzie, consumul regulat de fructe, atât în stare solidă, cât și în stare lichidă, sub formă de sucuri naturale, va contribui la menținerea unei stări optime a organismului. Bucură-te de numeroasele beneficii pe care ți le oferă produsele noastre, în timp ce îți vei aminti cu drag și nostalgie de fructele culese din livada bunicilor.

 

Surse foto: Depositphotos.com, Pexels.com, Pixabay.com

Referințe:

https://www.healthline.com/nutrition/healthy-fruit

https://www.medicalnewstoday.com/articles/324431

https://www.apollodiagnostics.in/blog/10-benefits-of-fruits-in-our-life

 

 

Articole recente